Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Mantia invizibilă a lui Harry Potter există! Un producător canadian a inventat un scut invizibil: Nu e magic, dar are aceleași calități ca și mantia vrăjitorului

De la Hollow Man la Predator, de la Hogwarts la The Incredibles: fantezia de a fi invizibil a fost un element de divertisment timp de secole. Un producător canadian de camuflaj a făcut o mantie de invizibilitate precum cea a lui Harry Potter.

De la Hollow Man la Predator, de la Hogwarts la The Incredibles: fantezia de a fi invizibil a fost un element de divertisment timp de secole. Un producător canadian de camuflaj a făcut o mantie de invizibilitate precum cea a lui Harry Potter.

Deși nu este așa de magică și nu are aceleași capacități de dispariție precum mantia vrăjitorului, aceasta ascunde efectiv orice se află în spatele ei - iată cum funcționează.

Hyperstealth a lansat un video în care explică cum funcționează această tehnologie, demonstrând astfel capacitatea scutului folosindu-l pe un rezervor în miniatură.

Ce este excelent în ceea ce privește „Quantum Stealth” este că nu necesită nicio sursă de energie, prin urmare, are o utilizare aproape nelimitată, poate fi folosit în timpul zilei sau noaptea și este incredibil de ieftin.

„O bucată din Quantum Stealth poate funcționa în orice mediu în orice anotimp la orice moment al zilei sau al nopții, lucru de care niciun alt camuflaj nu este capabil”, a declarat Hyperstealth pentru The Telegraph.

CEO-ul Hyperstealth, Guy Cramer, a început dezvoltarea tehnologiei în 2010, iar de atunci lucrează cu organizații militare pentru a accelera procesul. IFLScience a explicat că principiul acestei tehnologii se numește legea lui Snell: „Principiul este cunoscut sub numele de legea lui Snell. Fiecare material are un indice de refracție specific, o cantitate legată de viteza luminii din materialul respectiv comparativ cu viteza luminii într-un vid”.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro