Antena Căutare

Mărțișoarele hand-made, noua modă de 1 Martie

Se apropie 1 Martie, aşa că meşterii populari din întreaga ţară confecţionează de zor mărţişoare hand-made! Printre ei, se numără şi o tânără din Bistriţa Năsăud, care a renunţat la meseria de educatoare, pentru a se dedica obiectelor făcute manual.

Se apropie 1 Martie, aşa că meşterii populari din întreaga ţară confecţionează de zor mărţişoare hand-made! Printre ei, se numără şi o tânără din Bistriţa Năsăud, care a renunţat la meseria de educatoare, pentru a se dedica obiectelor făcute manual. Nu le face singură. Este ajutată de întreaga familie.

Lidia Tiron - meşter popular: Orice lucruşor văd ştiu ce am de făcut cu el, văd un borcan, ştiu că trebuie să îl îmbrac, să pun în el câteva flori de lavandă, o panglică.

La fel face şi cu mărţişoarele. Dintr-un fir de aţă ies adevărate opere de artă, lucrate manual. În casa familiei Tiron, nu doar fiica, ci şi mama confecţionează simbolul primăverii.

Lidia Tiron - meşter popular: Mami merge mai mult pe tricotat, croşetat, gentuţe, şosete, poşete, coşuleţe mărţisoare în perioada asta. Tot ce ţine de aţă.

De la un cap de păpuşă şi până la pălărioare realizate din mătase cu dopuri de sticlă. Toate sunt confecţionate din diferite obiecte. Fie naturale, fie reciclabile.

Angela Lapusan - mama Lidiei: După ce l-am terminat am băgat două fire de aţă, care is minunate alb şi roşu care simbolizează dragoste şi puritate.

Iar apoi este lipit pe un cartonaş, acolo unde sunt scrise şi câteva gânduri frumoase, de primăvară. Pentru Lidia, totul a început încă de când era mică, atunci când împreună cu sora ei dăruiau băieţilor la şcoală mărţişoare confecţionate de ele.

Lidia Tiron - meşter popular: Mărţişoarele erau aproape la fel, avem noi pe unii băieţi pe care îi simpatizam şi atunci mărţişoarele erau mai diferite, poeziile erau mai diferite.

Şi acum, copilele îi trec pragul casei ca să fie sigure că au ce să le pună în piept colegilor de clasă.

Preţul unui mărţişor variază între 5 şi 10 lei, în funcţie de dimenisiune. Produsele sunt vândute atât la târguri, cât şi pe internet.

Citește mai mult pe Observator.tv!

Râs capturat în Munţii Vrancei, trimis în Slovenia... Descoperire majoră pentru omenire. A mai apărut o lună în sistemul nostru solar!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x