Antena Căutare

Mărturisirile teribile ale unui bărbat aflat la al doilea transplant de față, la 43 de ani: ”Dacă nu voi accepta această a doua grefă va fi teribil”

Un bărbat din Paris a devenit primul bărbat din lume care a avut, pe parcursul vieții sale, două transplanturi de față. Ambele au fost încununate cu succes, iar acesta a mărturisit, în fața jurnaliștilor, că ”se simte foarte bine”.

Un bărbat din Paris a devenit primul bărbat din lume care a avut, pe parcursul vieții sale, două transplanturi de față. Ambele au fost încununate cu succes, iar acesta a mărturisit, în fața jurnaliștilor, că ”se simte foarte bine”.

Dacă primul transplant de față care a fost făcut de Jerome Hamone a fost îndepărtat anul trecut, după ce au apărut primele semne că grefa este respinsă, întrucât bărbatul fusese tratat cu antibiotic incompatibil cu tratamentul pe care-l urma, acum, bărbatul se simte bine.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Bărbatul de 43 de ani a rămas internat în spital, fără faţă, până în momentul în care s-a găsit un donator compatibil. „Prima dată am acceptat imediat noua mea faţă. Şi de această dată este la fel“, a spus Jerome, conform BBC.

Diagnosticat cu neurofibromatoză de tip 1 - boala Von Recklinghausen, o maladie genetică în urma căreia chipul a ajuns diform.

Primul transplant de față pe care l-a făcut în 2010 s-a bucurat de un succes colosal, însă totul a luat o turnură proastă în 2015, când în urma unei răceli i-a fost administrat un tratament cu antibiotic, ce a fost incompatibil cu medicaţia imunosupresoare pe care Jerome trebuie să o ia pentru ca grefa să nu fie respinsă.

Acum, însă, după al doilea transplant de față, bărbatul a mărturisit că va fi foarte dezamăgit dacă și grefa de acum va fi respinsă.

„Dacă nu voi accepta această a doua grefă va fi teribil pentru mine. Este o chestiune de identitate. Dar, iată-mă aici: e bine, sunt tot eu. Am 43 de ani, dar donatorul meu 22. Deci, iată-mă din nou la 22 de ani“, a mai spus pacientul.

Echipa medicală care l-a operat pe Jerome a fost condusă de profesorul Laurent Lantieri de la Spitalul european Georges-Pompidou din cadrul Assitance Publique-Hopitaux de Paris, care a realizat prima grefă de faţă, în 2010, la Spitalul Henri-Mondor din Creteil, în apropiere de Paris.

O tânără vegană adoptat o vulpe de deșert și a crescut-o cu o dieta vegetariană. Ce s-a întâmplat apoi cu vulpea a șocat... Alege un soare și află ce te așteaptă săptămâna asta! Ai curaj să descoperi?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x