Antena Căutare

I-au lipit barba cu lipici din comerț! Masca funerară din aur a lui Tutankhamon a fost distrusă

Opt egipteni au fost trimişi în judecată pentru neglijenţa crasă de care au dat dovadă în timpul restaurării unuia dintre cele mai importante artefacte ale lumii.

Opt egipteni au fost trimişi în judecată pentru neglijenţa crasă de care au dat dovadă în timpul restaurării unuia dintre cele mai importante artefacte ale lumii.

Oamenii, printre care se află şi fostul director şi coordonator al departamentului de renovare al Muzeului de Istorie din Cairo, sunt acuzaţi că au încercat să lipească barba regelui Tutankhamon, de masca mortuară, folosind lipici din comerţ. Iar asta a dus la distrugerea artefactului. Cei 8 riscă o amendă uriaşă şi să îşi piardă locul de muncă.

Expusă, din nou, publicului, din decembrie 2015, masca mortuară a regelui Tutankhamon a stat luni buni în camerele de recondiţionare. În august 2014, artefactul vechi de 3 mii 300 de ani, cea mai importantă atracţie turistică din Cairo, a suferit un accident pe care curatorii au încercat să îl repare. Au reuşit însă doar să dea din rău în mai rău.


Nu există niciun pericol pentru mască, în momentul de faţă. Măsurile care au fost luate de curatori au fost reversibile.

Se crede că faraonul a murit la 17 ani, după ce a moştenit tronul cu 9 ani mai devreme. Mormântul lui a fost descoperit intact de arheologul britanic Howard Carter, în 1922. Încă de pe atunci, barba măştii mortuare era puţin desprinsă.

FOTO CREDIT

Cândva ținut în brațe de prințesa Diana, acum un imigrant ilegal care cere ajutor! Arnaud Wambo: „Dacă Mami era în viață... Conduce de parcă în fiecare zi un polițist ar sta dreapta lui! Cel mai vârstnic șofer are 103 ani și are la activ doar t...
Luna Plină în Balanță. Ce schimbări aduce pentru nativi în aprilie 2023
Luna Plină în Balanță aduce multe schimbări pentru nativii în zodiac. Aprilie va veni cu...
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023. Taurii se gândesc la vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023 aduce vești bune pentru nativii din zodia Taurului. Aceștia...
Parteneri
Zodii care nu știu să lupte pentru iubirea lor. Află ce spun specialiștii
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x