Antena Căutare

Masina lui Fred Flintstone pe doua roti = FLIZ, bicicleta fara pedale sau sa!

Fred din desenul animat Familia Flintstone obisnuia sa dea putere masinii din picioare, mergand practic singur pe jos iar vehiculul avand un rol mai mult decorativ. FLIZ, ultima inventie in materie de biciclete bizare, este construita cam la fel: ciclistul ii da putere initial din picioare apoi se lasa dus de forta astfel realizata.

Ciclistul o "poarta" pe umar la inceput, alergand pentru a-i da viteza. O data ce bicicleta o ia din loc, acesta poate sa isi sprijine picioarele pe doua locase speciale, fixate pe roata din spate.

FLIZ nu are sa sau pedale, deci ciclistul trebuie sa isi mentina echilibrul din aceasta pozitie, cu mainile fixate pe ghidon. Pentru a-i usura misiunea, creatorii bicicletei au atasat de scheletul biclei, mai precis de curbura, o centura care sa ii fixeze spatele in loc.

Prototipul a doi germani, FLIZ a intrat in competitia James Dyson Award, pentru tehnologie, inovatie si design deschisa studentilor ingeniosi.

Denumirea bicicletei - FLIZ - este cat se poate de potrivita: "flitzen" inseamna, in germana, sa prinzi viteza din picioare.

sursa foto: hepta.ro

Pitesti: Au crezut ca explodeaza blocul din cauza muraturilor!... Jaf ca in filme: a fost obligata sa sparga o banca, cu centura de explozibil la brau...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x