Căutare Live

Masina lui Fred Flintstone pe doua roti = FLIZ, bicicleta fara pedale sau sa!

Fred din desenul animat Familia Flintstone obisnuia sa dea putere masinii din picioare, mergand practic singur pe jos iar vehiculul avand un rol mai mult decorativ. FLIZ, ultima inventie in materie de biciclete bizare, este construita cam la fel: ciclistul ii da putere initial din picioare apoi se lasa dus de forta astfel realizata.

Ciclistul o "poarta" pe umar la inceput, alergand pentru a-i da viteza. O data ce bicicleta o ia din loc, acesta poate sa isi sprijine picioarele pe doua locase speciale, fixate pe roata din spate.

FLIZ nu are sa sau pedale, deci ciclistul trebuie sa isi mentina echilibrul din aceasta pozitie, cu mainile fixate pe ghidon. Pentru a-i usura misiunea, creatorii bicicletei au atasat de scheletul biclei, mai precis de curbura, o centura care sa ii fixeze spatele in loc.

Prototipul a doi germani, FLIZ a intrat in competitia James Dyson Award, pentru tehnologie, inovatie si design deschisa studentilor ingeniosi.

Denumirea bicicletei - FLIZ - este cat se poate de potrivita: "flitzen" inseamna, in germana, sa prinzi viteza din picioare.

sursa foto: hepta.ro

Ce ceață deasă, vai, ce deasă ceată... Capodopera uitată a lui Eugen Jebeleanu... Jaf ca in filme: a fost obligata sa sparga o banca, cu centura de explozibil la brau...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri