Antena Căutare

Masinile, o pasiune regala: Regele Mihai I al Romaniei si-a condus Jeep-ul Willys la parada colectionarilor din al II-lea Razboi Mondial

Automobilist, mecanic, si pilot profesionist, Regele Mihai I al Romaniei detine o colectie foarte valoroasa de masini istorice, unele restaurate chiar de el insusi, si, in ciuda varstei de aproape 91 de ani, nu a renuntat sa guste din placerile acestei pasiuni, participand, sambata, 11 august, la Intalnirea anuala internationala a colectionarilor de masini din Al Doilea Razboi Mondial, desfasurata in localitatea Bière din Elvetia. Alteta Sa a condus un Jeep Willys din colectia proprie.

Mihai I a fost pasionat de tehnica inca din copilarie. Iar prima si marea sa pasiune a ramas, pana astazi, automobilul. „Am fost intotdeauna pasionat de automobile (...) Aproape ca s-ar putea spune ca m-am nascut cu mainile pe volan, caci am inceput sa conduc in 1927, la varsta de 6 ani! La inceput in parcul inchis, apoi pe camp, prin micile sate sau pe plaja, cand eram cu mama la mare. Eram asezat pe genunchii soferului pentru ca nu puteam ajunge la pedale, dar faceam schimbarile de viteza si manuiam singur volanul", a marturist Regele.

Sambata, 11 august 2012, Regele Mihai, aflat in Elvetia, a petrecut in localitatea Bière cateva ore de neuitat. Dupa cum vedeti in fotografii, Regele s-a aflat intr-o forma de zile mari la intalnirea anuala internationala a colectionarilor de masini din Al Doilea Razboi Mondial. Regele si-a condus Jeep-ul, a conversat cu lumea prezenta si s-a intalnit cu prietenii sai colectionari din Elvetia, Anglia, Canada si Statele Unite ale Americii.

Foto: Facebook

Ploaia de stele, vizibila doar in Spania... Aceasta este prima imagine de dupa tragedia de la Hiroshima!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x