Live acumFilm: Prietenii lui Mos Caciun
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Nu mai putea înghiți și avea dureri cumplite! Medicii i-au făcut o radiografie, dar nu le-a venit să creadă ce era în imagine: „E cumva o glumă?”

Avea dureri cumplite, iar când tușea, scoatea cheaguri de sânge. Îngrijorat, bărbatul s-a dus la spital. I-au spus că avea pneumonie și l-au trimis acasă. Starea lui s-a agravat, așa că a ajuns, din nou, la medic. Când i-au făcut o radiografie, nu le-a venit să creadă ce era în gâtul pacientului!

Avea dureri cumplite, iar când tușea, scoatea cheaguri de sânge. Îngrijorat, bărbatul s-a dus la spital. I-au spus că avea pneumonie și l-au trimis acasă. Starea lui s-a agravat, așa că a ajuns, din nou, la medic. Când i-au făcut o radiografie, nu le-a venit să creadă ce era în gâtul pacientului!

Un bărbat în vârstă de 72 de ani, din Marea Britanie, a ajuns la camera de gardă din cauza durerilor în gât. Avea dificultăți la înghițire și scotea cheaguri de sânge atunci când tușea. Medicii i-au făcut o radiografie pulmonară, l-au diagnosticat cu pneumonie și l-au trimis acasă, cu tratament.

Câteva zile mai târziu, pacientul s-a întors. Starea lui se agravase. Un alt medic, mai inspirat, i-a făcut, de data asta, o nouă radiografie, de această dată pentru zona gâtului. Când au primit rezultatul, medicilor nu le venea să creadă ce vedeau: proteza bărbatului îi era înfiptă în laringe!

Pacientul, care fusese operat cu două săptămâni înainte, crezuse că proteza sa dentară s-a pierdut în timp ce era ăregătit pentru sală. Nu s-a pierdut, ci a fost înghițită!

Nici până acum, specialiștii nu au putut să-și explice cum s-a putut întâmpla așa ceva. Cert este că nu este un caz singular. În ultimii ani, șase alți pacienți și-au înghițit proteze dentare în timpul ce erau anesteziați.

„În timpul manevrei de intubare a pacientului, orice obiect din cavitatea bucală ar putea fi împins spre gât”, a explicat medicul anestezist Mary Dale Peterson, de la Spitalul Pediatric Driscoll, din Corpus Christi, Texas.