Antena Căutare

"Mein Kampf", cartea lui Hitler, republicata in Germania

Controversatul volum "Mein Kampf" scris de Adolf Hitler, care cuprinde elemente autobiografice si fundamentele ideologiei naziste, va fi republicat in Germania pentru prima data dupa Al Doilea Razboi Mondial.

Drepturile de publicare asupra cartii au fost obtinute de reprezentantii landului regional Bavaria, si va fi lansata in 2015. Volumul, scris de Hitler in inchisoare si publicat in 1925, va fi insotit de comentariile istoricilor.

In ultimii ani, au existat numeroase tentative de republicare, insa au fost blocate de autoritatile germane, considerand ca textul ei ar fi putut fi exploatat de gruparile neonaziste.

Markus Soder, ministrul Finantelor din landul Bavaria, a marturisit ca scopul publicarii "Mein Kampf" este de a arata publicului cat de absurda este cartea care a avut consecinte catastrofale, stand la baza genocidului din anii '30.

Pana in anul 1945, au fost publicate aproape 10 mii de exemplare. Acestea erau oferite cadou de statul german cuplurilor de tineri casatoriti.

Sursa: bbc.co.uk

FOTO: carters.com.au

VIDEO! Germania: Campionatului International de Barbi si Mustati si-a desemnat castigatorul... Definitiile termenilor "rom" si "tigan" au fost modificate in noul DEX...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x