Antena Căutare

Mergi des la Biserică, dar nu bănuiai că există niște reguli pe care le încalci frecvent! Etichetă și bune maniere în lăcășul Domnului!

Biserica este unul dintre locurile în care se impune o anumită conduită, o anumită ținută și respectarea anumitor reguli de bună cuviință, indiferent de momentul sau ocazia cu care mergem la un lăcaș de cult.

Biserica este unul dintre locurile în care se impune o anumită conduită, o anumită ținută și respectarea anumitor reguli de bună cuviință, indiferent de momentul sau ocazia cu care mergem la un lăcaș de cult, notează Agerpres.

Când intrăm în biserică ne închinăm în fața icoanelor. Poziția pentru rugăciune în Biserica Ortodoxă este în picioare. Scaunele montate la perete sunt rezervate pentru cei în vârstă sau bolnavi. Este indicat să stăm în picioare pe tot parcursul slujbei religioase, dar într-un loc în care nu incomodăm și nu blocăm pe nimeni.

Este bine să nu întârziați la slujbă, să ajungeți înainte de începerea acesteia, dar dacă ați întârziat, veți intra cât se poate de discret, în liniște, fără a deranja. Nu vom purta conversații în timpul slujbei, vom avea grijă să închidem telefoanele mobile. Este nepoliticos să mâncați sau să mestecați gumă.

Dacă mergeți la biserică împreună cu un copil, aveți grijă să nu se îndepărteze, să nu vorbească tare.

Ținuta va fi decentă, fiind excluse rochiile/fustele prea scurte, prea strâmte, pantalonii scurți, maieurile sau rochiile prea decoltate sau cu spatele gol. Excepție fac situațiile în care ne aflăm în biserică la o slujbă de cununie sau de botez, unde rochiile pot fi elegante și cu croieli deosebite.

De reținut este faptul că fumatul este interzis nu doar în biserică, ci și în curtea bisericii. Dacă după slujba de oficiere a cununiei religioase doriți să aruncați confetti sau petale de flori deasupra mirilor, o veți face afară, nu în biserică. Nimeni nu e obligat să facă apoi curățenie după plecarea dumneavoastră.

Câţi ani are cea mai bătrână pisică din lume. Care este "secretul" longevităţii ei... Consuma doar șase cafele pe zi! Transformarea a fost șocantă și nimeni nu a mai recunoscut-o!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x