Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Animatie: Ferdinand

Mesajul secret ascuns pe tavanul din Capela Sixtină. Ce s-a descoperit în desenul lui Michelangelo

Marile opere ale lumii ascund secrete greu de crezut.

Mesajul secret ascuns pe tavanul din Capela Sixtină. Ce s-a descoperit în desenul lui Michelangelo

profimedia

Printre cei mai geniali artiști ai lumii se numără Michelangelo, da Vinci și Van Gogh, oameni mult mai inventivi decât ne-am fi putut închipui vreodată. Aceștia au avut grijă să ascundă în picturile și creațiile lor mici secrete care au stârnit teorii ale conspirației și povești misterioase, datorită mesajelor ascunse și simbolurilor.

Specialiștii spun că pe tavanul Capelei Sixtine, în pictura în care Dumnezeu îi oferă lui Adam prima scânteie de viață, se ascunde un secret științific pe care puțini l-au observat. Pânza maronie pe care apare Dumnezeu împreună cu îngerii are forma creierului uman.

Oamenii de știință au observat chiar și părți care seamănă cu componente ale creierului uman, cum ar fi eșarfa verde care atârnă de la un înger, sub înfățișarea lui Dumnezeu. Aceasta arată exact ca artera vertebrală și glanda pituitară. Experții au dat curs mai multor teorii conform cărora Michelangelo ar fi ales să picteze astfel.

Una dintre teorii sugerează că Dumnezeu ar fi vrut să îi dăruiască lui Adam parte din cunoștiințele divine. O altă teorie indică faptul că această formă ascunsă a creierului este felul lui Michelangelo de a se revolta împotriva bisericii care respingea știința.

Recomandari