Antena Căutare

Mesajul transmis de români extratereștrilor! A fost ales în vremea lui Ceaușescu. Ce le-am transmis civilizațiilor din alte galaxii!

Voyager 1 aniversează 40 de ani de colindat prin spațiu. Sonda a fost lansată la câteva săptămâni distanță de Voyager 2, “geamănul” său

Voyager 1 aniversează 40 de ani de colindat prin spațiu. Sonda a fost lansată la câteva săptămâni distanță de Voyager 2, “geamănul” său.

Cele două sonde trimise de NASA au realizat “Marele Tur” al planetelor uriașe din sistemul solar: Jupiter, Uranus, Saturn și Neptun. Însă munca lor nu s-a oprit aici. Cele două sonde spațiale au zburat până în cele mai întunecate tărâmuri, reci și îndepărtate de Soare. Voyager 1 a fost primul obiect gândit și construit de om, care a reușit să iasă în afara sistemului nostru solar, în 2012, fiind și primul care a trimis imaginii cu sateliții lui Saturn și Jupiter.

Sonda identică Voyager 2 are un alt traseu prin sistemul solar, însă, după spusele membrilor echipei de misiune, și ea va ieși, probabil, din sfera de influență a Soarelui, în viitorul apropiat.

Pe 1 septembrie, Voyager 1 se afla la peste 20,87 miliarde de kilometri de Pământ, adică de peste 139 de ori distanța de la Terra la Soare. În schimb, Voyager 2 se afla la aproape 17 miliarde de kilometri față de planeta de origine.

Citește mai multe despre sonda care ne duce vorbele la extratereștri!

Este Lună plină și toată lumea este afectată! Urmează câteva zile extrem de dificile pentru multe dintre zodii!... Șocant! Un pastor evanghelic și-a anunțat pe Facebook căsătoria cu o copilă de 12 ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x