Micii producători şi comercianţii ambulanţi îşi pot expune acum produsele în pieţe şi târguri într-o trăsură tip fast-food, care are toate facilităţile. Acest gen de trăsură, unică pe piaţa din România, este realizată în singurul atelier de confecţionat trăsuri şi sănii din ţară. Ca să devină proprietarul unui astfel de sediu inedit pentru afacerea sa, un antreprenor trebuie să plătească aproximativ 30 de mii de lei.
Trăsura de tip fast-food este confecţionată din materiale reciclabile şi este izolată termic. Fiecare model este construit în funcţie de cerinţele clienţilor.
Roţile sunt forate pe o bandă şi banda respectivă este injectată cu un cauciuc special care rezistă la anumite greutăţi şi rezistă la deplasările pe care le are de făcut. Şi pe şosele poate să circule, dar de preferinţă această trăsură de fast-food este mai mult de staţionare.
Modelul ăsta pe care îl vedeţi dumneavoastră e al doilea model. Primul model pe care l-am făcut, în acelaşi stil, cu aceleaşi dimensiuni, cu aceleaşi caracteristici deja a fost livrat în judeţul Suceava.
Trăsura se realizează în singurul atelier din ţară de confecţionat trăsuri şi sănii, care aparţine Direcţiei Silvice din Bistriţa-Năsăud şi se vinde la preţul de 30.000 de lei. Se poate monta în spații publice şi poate avea diverse întrebuinţări.
Direcția Silvică Bistrița-Năsăud face trăsuri și sănii din anul 2004, când a deschis atelierul pentru Herghelia Beclean. Atelierul confecționează anual peste 30 de modele.