Antena Căutare

Cascadorul Mircea Pascu, despre cutremurul devastator din '77: "L-am gasit pe Toma Caragiu sub daramaturi"

Pe 4 martie 1977, la ora 21.22, un cutremur de 7,2 grade pe scara Richter a lovit Romania. Peste 1.500 de oameni si-au pierdut viata numai in Capitala. Printre ei, si marele actor Toma Caragiu. Trupul lui a fost gasit sub daramaturi de cascadorul Mircea Pascu. Eroul a vorbit la Un show pacatos despre operatiunile masive de salvare ale victimelor seismului.

Mircea Pascu a fost cascador si actor. El a jucat si in cateva filme realizate de Sergiu Nicolaescu. Dupa marele cutremur din '77, el a fost convocat de conducerea tarii pentru a-i salva pe cei prinsi sub daramaturi.

"L-am gasit pe Toma Caragiu sub daramaturi. Era alb ca neaua. In cateva secunde a albit. Era strivit de o grinda. L-am cunoscut dupa ochelari", a declarat Mircea Pascul.

"Nu mai era nimic de salvat. Totul s-a facut pulbere", isi aminteste fostul cascador.

Totusi, Mircea Pascu a reusit sa salveze si cateva vieti. Printre cei salvati se numara o campioana olimpica si un general de securitate. Dupa toate acestea, eroul a ramas cu un gust amar. Nimeni nu i-a multumit pentru faptele sale!

"Doar Elena Ceusescu mi-a facut cu mana din masina", spune Pascu.

"Veneau tiganii cu patente sa smulga dintii de aur sau sa fure din casa. Erau cordoane de militari si de militieni. Am adus caini din Germania care gaseau oamenii vii de sub daramaturi", a mai pus Mircea Pascu.

Actorul Kevin Bacon e insurat de 25 de ani cu o ruda si au copii impreuna!... Horoscopul zilei, cu Andreea Joita: Vezi ce iti rezerva astrele pe 5 martie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x