Antena Căutare

Misterul „omului-pian”, tânărul capabil să comunice cu lumea doar prin sunetele pianului. Ce detaliu bizar s-a aflat despre e

Un bărbat misterios a apărut pe o plajă și autoritățile au încercat să descopere cine este, dar toate eforturile au fost în zadar. Timp de câteva luni, tânărul a comunicat doar în sunetele pianului, motiv pentru care mulți i-au zis „omul-pian”.

andreas grassl imbracat la costum si un desen cu un pian Galerie
Povestea misterioasă a lui Andreas Grassl a făcut rapid înconjurul lumii | mirorr.co.uk/Image: Mike Gunnill

Aceste este misterul „omului-pian”, un bărbat care a reușit să uimească autoritățile din Marea Britanie atunci când a apărut, în mod misterios, pe o plajă. Degeaba l-au luat pe om la întrebări, căci acesta nu a vorbit, ci a preferat doar să cânte la pian. Doar așa a comunicat cu lumea, timp de câteva luni. Apoi, ceva complet neașteptat s-a întâmplat.

Misterul omului-pian a uimit oameni din întreaga lume

Aceasta este incredibila poveste a lui Andreas Grassl din Bavaria. Era în anul 2005 atunci când acesta a fost descoperit pe coasta din Sheerness din Kent, Marea Britanie. Nu avea acte de identitate la el și nici vreo explicație plauzibilă.

Citește și: Nu are mâini, dar cântă la pian, la 14 ani! „Un psihoterapeut mi-a spus că e imposibil, dar eu nu m-am lăsat!” - VIDEO

Avea hainele complet ude și, deși avea în jur de 20 de ani, părea că nu poate vorbi. Timp de câteva luni, tânărul a stat mut, singurul său mod de-a comunica și de-a interacționa cu lumea fiind pianul. Internat la un spital de psihiatrie, bărbatul s-a folosit de această pasiune pentru muzică și de desenat pentru a exprima ce simte sau ce dorește.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Inițial a fost ținut la Medway Hospital din Kent, apoi a fost transferat la Little Brook din Dartford. Povestea lui a făcut senzație și mai toate publicațiile i-au prezentat cazul. În timp ce era în spital, omul își petrecea timpul cântând, așa că nu a durat mult și și-a primit porecla de „omul-pian”. Sub degetele sale răsunau pise de Mozart, Bach, Schubert sau Beethoven. Uneori, angajații spitalului îi cereau să cânte piese ale formației Beatles. Lunile au trecut și „omul-pian” comunica doar prin note muzicale.

Apoi, ca din senin, ceva complet neașteptat s-a întâmplat într-una dintre zile. Omul a prins curaj și a vorbit cu una dintre asistente. A spus într-un interviu ulterior faptul că nu își amintește dacă a fost răpit și că nu știe nimic despre trecutul său și nici despre modul în care a ajuns în Marea Britanie, deși el era din Germania. Reunit cu familia, acesta tot nu și-a amintit cum a putut să dispară de acasă și să ajungă atât de departe de casă. Rudele lui au fost fericite că l-au găsit totuși în viață și au încetat să mai caute răspunsuri, arată cei de la mirror.co.uk.

Așa a luat naștere misterul „omului-pian” și nu puțini au fost cei care au încercat să găsească o explicație pentru strania dispariție.

Ce au putut să ceară doi miri invitaților lor. Mulți au rămas scandalizați și au refuzat să mai participe la eveniment... Un măcelar a fost ucis de porcul “sacrificat” pe masa de la abator. Întâmplarea bizară este anchetată de poliție. Ce s-a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x