Antena Căutare

Moment critic pe 31 octombrie: Terra este în pericol?! Specialiştii de la NASA lansează un avertisment

Pe 31 octombrie, un asteroid care a fost descoperit în urmă cu doar trei săptămâni se va apropia la o distanţă considerată "foarte mică" de Terra, a anunţat Agenţia Spaţială Americană (NASA).

Pe 31 octombrie, un asteroid care a fost descoperit în urmă cu doar trei săptămâni se va apropia la o distanţă considerată "foarte mică" de Terra, a anunţat Agenţia Spaţială Americană (NASA).

Asteroidul, denumit 2015 TB145, are un diametru de 600 de metri şi se va apropia cu o viteză de 125.500 de km/h la o distanţă de numai 499.000 de kilometri de Pământ.

2015 TB145 devine, astfel, asteroidul care se apropie cel mai mult de Terra în ultimii ani, oamenii de ştiinţă spunând că o astfel de apropiere ar mai putea avea loc în 2027.

"Orbita asteroidului este extrem de înclinată şi excentrică, însă nu există un pericol adevărat pentru Terra", a declarat un specialist de la NASA.

Asteroidul a fost descoperit în urmă cu trei săptămâni - Sursa foto: www.gizmag.com

Pe 10 octombrie, un asteroid uriaş s-a intersectat cu orbita Lunii, fără să genereze însă un risc de impact cu Terra. Asteroidul respectiv avea un diametru de aproximativ 2,5 kilometri şi se deplasa în spaţiu cu o viteză de 64.000 de kilometri pe oră. Denumit 86666 (2000 FL10), asteroidul a atins punctul de maximă apropiere faţă de Terra - 24 milioane de kilometri - sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 08.30.

Descoperire epocală. Românii au aflat compoziția unui asteroid periculos pentru Pământ

Un astfel de obiect ceresc este considerat periculos atunci când se apropie la o distanţă mai mică de 7,4 milioane de kilometri de Terra şi când dimensiunea lui este suficient de importantă pentru a cauza pagube consistente în caz de impact cu planeta noastră.

Sursa: mediafax.ro

HA-HA-HA! N-ai fi crezut că aşa ceva există! Ai zice că e un morman de blană, dar e o oaie! Cu 42 de kilograme de lână... Blasfemie! Chipul lui Arsenie Boca a ajuns pe hainele pentru căței!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x