Căutare Live

Arheologii speră la o descoperire de zile mari în Biserica Evanghelică din Sibiu! Cine ar fi înmormântat acolo

Mormântul baronului Brukenthal ar putea fi descoperit de arheologi în Biserica Evanghelică din Sibiu, fiind cunoscut că acesta a fost înmormântat aici, în anul 1803, fiind posibil ca locul în care a fost înhumat să se afle aproape de un stâlp din fața altarului.

Mormântul baronului Brukenthal ar putea fi descoperit de arheologi în Biserica Evanghelică din Sibiu, fiind cunoscut că acesta a fost înmormântat aici, în anul 1803, fiind posibil ca locul în care a fost înhumat să se afle aproape de un stâlp din fața altarului.

„Am găsit mai multe morminte. (...) Din câte ştim şi mormântul baronului se crede că ar fi fost în zona aceasta, dar urmează să verificăm. (...) este posibil în cursul acestei săptămâni sau săptămâna viitoare", a anunţat arheologul Daniela Marcu, luni, într-o conferinţă de presă.

Deocamdată arheologii au descoperit mormântul unui primar al oraşului, aflat aproape de locul unde se crede că a fost înmormântat baronul Brukenthal.

Pentru arheologi, cea mai mare descoperire de până acum „sunt zidurile bisericii vechi, basilica romanică, fiindcă nu s-a ştiut cu certitudine ce fel de biserică au construit saşii când au venit prima dată în Sibiu".

„Aici, în Sibiu, au construit o biserică din piatră, aproape la fel de mare ca şi biserica actuală, cu ziduri groase de 1,7 metri. Asta arată de la bun început o comunitate cu o forţă extraordinară", potrivit sursei citate.

Săpăturile au scos la iveală şi un sistem de încălzire în pardoseală, care folosea aer cald, încălzit undeva în exteriorul bisericii, mai susţin arheologii.

După ce se vor termina lucrările de restaurare, vizitatorii Bisericii Evanghelice vor călca nu doar pe lespezi de piatră, ci şi pe bucăţi de sticlă securizată, sub care vor vedea o parte din zidurile vechii biserici, potrivit Agerpres.

Accesul turiştilor este interzis în prezent în Biserica Evanghelică. Biserica situată în centrul istoric al Sibiului se va putea vizita parţial până în 2020, după ce aici au început lucrările de renovare, estimate la aproape cinci milioane de euro, o parte din bani provenind din fonduri europene, potrivit lui Friedrich Gunesch, reprezentant al bisericii.

Turiştii au acces doar în turnul bisericii şi într-o încăpere mai mică numită ferulă, în ale cărei ziduri există o galerie de 67 de lespezi funerare, unică în România. Este vorba de pietrele funerare care acopereau mormintele şi care au fost demontate din nava bisericii în 1853.

Din anul 1496, timp de 300 de ani, Biserica Evanghelică a servit şi ca loc de înmormântare pentru primari, comiţi sau alte personalităţi sibiene. În anul 1796 s-au interzis înhumările în biserică, dar, cu toate acestea, s-a făcut o excepţie în anul 1803, când trupul neînsufleţit al baronului Samuel von Brukenthal a fost depus în cripta amenajată lângă amvon.

Nu e glumă, oameni buni! Polițiștii au ”percheziționat” un porumbel și l-au dus la secție! Ce au descoperit întrece oric... Cele mai scumpe stilouri din lume...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri