Antena Căutare

Mr. Bean si-a botit McLaren-ul F1: Reparatia a durat 1 an. VEZI cat a costat!

Sir Rowan Atkinson, binecunoscutul actor de comedie care il interpreteaza pe inconfundabilul Mr. Bean, este pasionat de caii putere, iar masina sa preferata nu este MINI-ul din filme, ci un McLaren F1, o adevarata legenda pe roti. In august 2011, vedeta a pierdut controlul volanului, pe o portiune umeda de sosea, din apropiere de Peterborough, si a lovit supercar-ul. El a scapat cu o rana usoara la umar, dar, desi in fotografii masina nu pare dauna totala, reparatia a durat un an, iar costurile au depasit toate recordurile din Marea Britanie.

Evaluarea daunei le-a luat nu mai putin de o luna specialistilor, iar asiguratorul a semnat pe loc repararea "vechiturii" (McLaren F1 a fost construita numai in 106 exemplare, intre 1992 si 1998). In paranteza fie spus, la noi, probabil, nici nu s-ar fi uitat la o masina de 14-20 de ani... Lucrarile mecanice si de tinichigerie au durat aproape un an, pentru ca supercar-ul sa fie adus la starea sa initiala. Si nota de plata a batut toate recordurile din Marea Britanie, suma facturata ridicandu-se la 910.000 de lire sterline, ceea ce inseamna circa 1,5 milioane de euro.

Mai bine i-ar fi dat un McLaren MP4-12C nou-nout - motor V8 bi-turbo de 616 CP, cutie de viteze automata, cu dublu ambreiaj, "Seamless Shift Gearbox", etc.. Dar nu, F1 ramane F1, chiar daca ar trece greu RAR-ul datorita noxelor si ar trebui platit un timbru de mediu de mii de euro pentru agregatul sau V12 aspirat, de 6.1 litri si 618 CP, semnat de BMW M. Iar Mr. Bean adora sa conduca aceasta masina. El a declarat presei ca "nu sunt colectionar si nu inteleg sindromul vitrinei (...) McLaren F1 este atat de prietenoasa in utilizarea zilnica, nu este o crima s-o folosesti (...) Ma deprima ca unii ascund astfel de masini ca pe o investitie intr-un obiect de arta".

Foto: wcf.com

VIDEO! Casatorie intre doi bivoli in Thailanda: ceremonia a fost una traditionala si datina a fost respectata indeaproap... Nu trebuie sa ratezi: "Mizerabilii armatei", parodia ce le ridica moralul soldatilor coreeni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x