Mumia cu adidași. O femeie, care a trăit în urmă cu 1500 de ani, purta încălțăminte asemănătoare cu cea de astăzi

De o surpriză de proporții au avut parte arheologii care au descoperit trupul unei femei, care a trăit acum 1500 de ani pe teritoriul Mongoliei de astăzi

De o surpriză de proporții au avut parte arheologii care au descoperit trupul unei femei, care a trăit acum 1500 de ani pe teritoriul Mongoliei de astăzi.

Trupul a fost găsit la peste 10.000 de metri altitudine în Munții Altai, iar specialiștii nu au observat imediat amănuntul care a dat frâul liber imaginației celor care cred în călătoriile în timp.

După o analiză atentă a rămășițelor umane, arheologii au descoperit că picioarele femeii erau acoperite cu o încălțăminte cel puțin ciudată: „Am rămas consternați când am văzut că era încălțată cu o pereche de pantofi pe care se aflau trasate trei dungi, asemănătoare cu cele pe cre le vedem astăzi pe pantofii sport ai producătorului german Adidas. Evident, asta e mai puțin important... Descoperirea este foarte importantă. Femeia nu făcea parte din elita civilizației acelor vremuri, iar corpul s-a conservat foarte bine”, a spus unul dintre membrii echipei de arheologi.

La apariția fotografiilor, internauții au început deja să înainteze variante care mai de care mai ciudate. Cea mai interesantă a fost cea unui utilizator, care a spus că asităm la o dovadă clară a călătoriei în timp.

Ultimele știri