Antena Căutare

Muncitorii săpau sub un teatru vechi atunci când au dat peste ceva COLOSAL! Autoritățile au venit imediat la fața locului

Muncitorii s-au apucat de treabă și au pornit să facă săpături, atunci când unul dintre ei a dat peste ceva de-a dreptul colosal, chiar în subsolul unui teatru vechi! Autoritățile s-au deplasat imediat la fața locului ca să vadă „minunea” în valoare de mai multe milioane de euro, ce se ascundea în pământ!

Sute de monede de aur din vremea Imperiului Roman au fost descoperite în subsolul unui teatru vechi din Como, în nordul Italiei, conform Ministerului Culturii italian, scrie thelocal.it.

Monedele sunt din perioada de sfârşit a Imperiului, în secolul V şi au fost găsite la subsolul teatrului Cressoni, în apropierea oraşului din antichitate Novum Comum, de către o echipă de muncitori ce realizau săpături în zonă.

O femeie din Maramureș a trăit un adevărat ȘOC! Ce a găsit în grădina de legume

Conform presei italiene, monedele valorează mai multe milioane de euro.

Muncitorii săpau sub un teatru vechi atunci când au dat peste ceva COLOSAL! Autoritățile au venit imediat la fața locului

„Încă nu ştim în detaliu semnificaţia istorică şi culturală a acestei descoperiri, dar această zonă este o adevărată comoară pentru arheologie”, a afirmat Alberto Bonisoli, ministrul Culturii, pe Facebook.

Teatrul, care a fost inaugurat în 1870 şi mai târziu a devenit un cinematograf înainte să se închidă în 1997, urma să fie demolat pentru a se construi un cartier rezidenţial.

Autorităţile plănuiesc acum să suspende lucrările pentru a permite noi excavări, potrivit news.ro.

Dieta cu ouă și vin, cel mai bizar regim de slăbit! Iată ce trebuie să faci ca să dai jos CINCI KILOGRAME, în TREI ZILE... Bloggerița care a detronat-o pe Meghan Markle! Cum a reușit “versiunea influencer” a nunții regale să aibă un impact med...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x