Antena Căutare

Muzica lui, expresie a poeziei! Bob Dylan a primit premiul Nobel pentru Literatură pe 2016

Cântăreţul american Bob Dylan a câştigat premiul Nobel pentru literatură pe 2016 pentru ”crearea unor noi expresii poetice în marea tradiţie a cântecului american”, potrivit motivaţiei oficiale a Comitetului Nobel.

Cântăreţul american Bob Dylan a câştigat premiul Nobel pentru literatură pe 2016 pentru ”crearea unor noi expresii poetice în marea tradiţie a cântecului american”, potrivit motivaţiei oficiale a Comitetului Nobel.

Numele laureatului Nobel pentru literatură din acest an a fost anunţat într-o conferinţă de presă, la Stockholm, de Sara Danius, secretarul permanent al Academiei Suedeze.

Anul trecut, premiul Nobel pentru literatură a fost atribuit scriitoarei bieloruse Svetlana Aleksievici ”pentru scrierile ei polifonice, memorial al suferinţei şi curajului în epoca noastră”, potrivit motivaţiei prezentate de Comitetul Nobel.

Bob Dylan este cântăreț, compozitor, muzician și poet american.O parte din cele mai apreciate cântece ale lui Dylan sunt din anii 1960, iar cântece precum "Blowin' in the Wind" și "The Times They Are a-Changin” au devenit embleme ale mișcărilor anti-război și pentru drepturile civile la scară mondială.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Albumul ”Together Through Life” a intrat în topul vânzărilor de albume din Marea Britanie și din SUA în 2009, Bob Dylan fiind astfel cel mai în vârstă artist care reușește acest lucru.

Unul dintre cei mai mari artiști ai tuturor timpurilor. Creația sa, obiect de studiu al studenților la Arte

În 2004 a fost trecut pe locul doi în lista celor mai mari artiști ai tuturor timpurilor al revistei Rolling Stone.

Din ianuarie 2011 creația sa este obiect de studiu la Catedra de Istorie a Ideilor din cadrul Facultății de Filosofie, Istorie a Ideilor și a Artelor și Limbi Clasice, Universitatea Oslo, Norvegia.

Ceremoniile oficiale de înmânare a premiilor Nobel vor avea loc la Stockholm şi Oslo pe 10 decembrie, ziua în care se comemorează moartea fondatorului acestor distincţii, industriaşul şi filantropul suedez Alfred Nobel (21 octombrie 1833 – 10 decembrie 1896).

Shrek a existat cu adevărat! Se numea Maurice Tillet și era alintat „Îngerul francez”!... A înfiat un cățeluș simpatic, iar după un an a avut parte de un șoc. Animalul înfiat s-a transformat într-o fiară!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x