Antena Căutare

NASA a făcut anunţul care schimbă istoria: Există apă în stare lichidă pe Marte

Pe 28 septembrie, în cadrul unei conferinţe, Agenția Spațială Americană a făcut un anunţ care poate schimba istoria. Există apă în stare lichidă pe Marte!

NASA a făcut anunţul care schimbă istoria: Există apă în stare lichidă pe Marte
Anunţul despre planeta Marte face înconjurul lumii

Pe 28 septembrie, în cadrul unei conferinţe, Agenția Spațială Americană a făcut un anunţ care poate schimba istoria. Există apă în stare lichidă pe Marte!

De-a lungul timpului, au apărut sute de zvonuri şi informaţii potrivit cărora Planeta Roşie poate susţine viaţa, dar aceasta este cea mai bună dovadă.

În mod normal, apa pe Marte se evaporă sau îngheaţă din cauza mediului de la suprafaţa planetei, dar cercetătorii au descoperit acum apa în combinaţie cu diverse săruri, ceea ce îi sporeşte rezistenţa în faţa unor astfel de fenomene atmosferice, scrie adevarul.ro.

Planeta Roşie

Specialiştii au descoperit că apa în formă lichidă produce acele petele închise de pe suprafaţa planetei, denumite de NASA "Recurring Slope Lineae". Aceasta este apă bogată în săruri. "RSL apar când apa curge, în zilele calde, pe pantele de pe Marte şi până acum s-a presupus, dar nu era confirmat, că sunt cauzate de apele sărate care se infiltrează în sol. Acum, putem confirma că analizele spectrale, realizate în patru locuri diferite, confirmă teoria", susţine echipa NASA care cercetează planeta Marte, conform Independent.

EA este primul român care va pleca DEFINITIV pe Marte! Biletul - doar dus

Cu toate acestea, rămâne încă un secret în jurul acestei poveşti. Oamenii de ştiinţă mai au de aflat de unde vine apa. "Acesta este marele mister acum", susţine Lujendra Ojha, unul dintre cercetători. "Cert este însă că apa curge pe Marte şi aceasta hidratează sărurile şi noi vedem asta în analiza spectrală", mai spune Ojha, potrivit adevarul.ro.

Recurring Slope Lineae

Atenţie, Berbeci şi Gemeni! Veţi avea o zi tensionată! Horoscopul pentru 29 septembrie... Facebook a picat. Ce mesaj le-a apărut utilizatorilor!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x