Antena Căutare

NASA, anunțul care îngrozește planeta. Când s-ar putea termina totul? Explozia va fi de 200 de ori mai puternică decât la Hiroshima

NASA are în vedere lansarea unei sonde spațiale pentru a studia un asteroid care în viitor ar putea să ajungă să se ciocnească cu planeta noastră, cu efecte devastatoare, conform unui material publicat de news.com.au.

NASA are în vedere lansarea unei sonde spațiale pentru a studia un asteroid care în viitor ar putea să ajungă să se ciocnească cu planeta noastră, cu efecte devastatoare, conform unui material publicat de news.com.au.

Asteroidul Bennu intersectează orbita Pământului la fiecare 6 ani, iar oamenii de știință au constat că trece din ce în ce mai aproape de planeta noastră. Astfel, în 2135, Bennu va trece printre Pământ și Lună, la "o aruncătură de băț" în termeni astronomici de planeta noastră, anunță și publicația Sunday Times, citată de agepres.ro.

Bennu are diametrul de aproximativ 487 de metri și se deplasează pe o orbită în jurul Soarelui cu viteza medie de 101.000 km/h. Riscul unui impact cu Pământul este mic, dar totuși nu poate fi ignorat.

Dacă un astfel de eveniment s-ar produce, el ar fi echivalent cu detonarea a 3 miliarde de tone de explozibili, o explozie de 200 de ori mai puternică decât cea a bombei atomice de la Hiroshima.

În aceste condiții, NASA vizează lansarea sondei Osiris-Rex spre asteroidul Bennu în luna septembrie. În primul an după lansare sonda va orbita în jurul Soarelui până va acumula suficientă viteză pentru a fi proiectată înapoi spre Pământ, de unde, printr-un efect de praștie și cu viteza sporită încă o dată, va porni spre întâlnirea cu asteroidul Bennu, care, conform calculelor, ar urma să aibă loc în august 2018.

Bucurie, cum altfel? Gemenii au mare noroc astăzi la bani. Horoscopul de luni, 9 ianuarie... Ce spune părul și culoarea părului despre tine. Care sunt cei mai de încredere oameni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x