Antena Căutare

10 Noiembrie - Ziua Internationala de Actiune pentru Malala Yousafzai, adolescenta ranita de talibani

Organizatia Natiunilor Unite a decis ca 10 noiembrie sa fie Ziua Internationala de Actiune pentru Malala Yousafzai, tanara activista de 14 ani, impuscata de talibani in cap, care a supravietuit in mod miraculos.

Ziua va fi dedicata si altor 32 de milioane de fete din tarile musulmane care vor sa mearga la scoala, insa nu au aceasta posibilitate.

Anuntul a fost facut de fostul premier britanic Gordon Brown, actual reprezentant al Natiunilor Unite pentru educatia globala, care se va intalni cu presedintele Pakistanului, Asif Ali Zardari, pentru a-i inmana cele un milion de semnaturi stranse pentru petitia privind drepturile copiilor pakistanezi de a merge la scoala.


"Vom arata lumii ca nu mai acceptam ca fetele sa nu fie lasate la scoala”, scrie Gordon Brown, pe blogul Huffington Post.

Natiunile Unite au creat si un site pentru Malala, www.iammalala.org, unde oricine poate semna petitia.

Malala Yousafzi a fost impuscata, in urma cu o luna de zile, de insurgentii in Miscarea talibanilor din Pakistan, care are legaturi cu Al-Qaida. Ea a fost transferata la un spital din Marea Britanie si a supravietuit atacului.


Racheta pentru incendii sau manusa medicala, inventiile ingenioase ale romanilor... GALERIE FOTO! Cele mai inedite produse "facute" din bacon...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x