Antena Căutare

"Neatza": Doua planoriste vor sa doboare toate recordurile nationale

Doua romance vor sa doboare toate recordurile nationale feminine in materie de planorism

Ana Ochirosi si Luciana Ciupitu sunt doua tinere, pasionate de avioane, care si-au pus in gand sa bata recordurile feminine din Romania, la zbor cu planorul.

Le uneste ambitia si vor sa fie o echipa unita mereu. Primul record de pe lista este proba de distanta: 155 de kilometri doar cu ajutorul curentilor de aer.

Ana este instructor de planor. Spune ca performanta de 155 de kilometri e un zbor destul de important pentru ele, chiar daca pentru unii ar parea ceva simplu. Luciana sustine ca ii este putin mai greu sa impace cariera, familia si planorismul, dar pentru ca ii place atat de mult ce face, merita tot efortul.

Planorul este o aeronava care se bazeaza pe curentii de aer pentru a sta mai mult timp in aer. El ajunge in aer tras de un avion sau un mosor, apoi este lasat sa zboare cu ajutorul curentilor ascendenti.

Ana si Luciana spun ca, uneori, din cauza lipsei curentilor ascendenti, trebuie sa recurga la decizii riscante pentru viata lor. Astfel, vor fi nevoite sa aleaga orice teren care li se pare cel mai potrivit pentru a-l folosi drept pista de aterizare.

Cu planorul cu care cele doua femei se antreneaza se pot face atat zboruri de scoala, cat si zboruri de distanta si de acrobatie.

Puteti urmari editiile integrale ale emisiunii "Neatza" cu Razvan si Dani pe Antenaplay.ro!


Un papagal a chelit din cauza ca a crescut intr-un laborator de metadona... O batrana de 93 de ani, din SUA, lucreaza la asamblarea avioanelor cargo Boeing...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x