Antena Căutare

Neglijența autorităților! Un bătrân a fost luat de către ambulanță drept Ilie Constantin și îngropat drept cadavru anononim! Familia a aflat decesul la o lună distanță

La vârsta de 68 de ani, Ilie Constantin a fost luat de acasă de către o ambulanță, în stare gravă, din curtea casei sale din județul Călărași. Bătrânul a suferit un infarct și a fost îngropat drept necunoscut la Cimitirul Străulești II.

“Am aflat de deces o lună mai târziu” , a mărturisit sora vitregă a bătrânului. Aceasta era singură că fratele său este internat la Spitalul Obregia.

Ilie Constantin s-a întors acasă, de la spital, pe 30 iulie, în satul Șoldanu la 70 de kilometri de Călărași. Internat la Spitalul de Psihiatrie Săpunari, Ilie suferea de demență de tip Alzheimer și arăta mult mai rău decât în celălalte dăți.

Vecinii săi nici nu l-au putut recunoaște pe bătrân la întoarcerea din spital, care a fost și ultimul moment în care Ilie a fost văzut ținându-se pe picioare.

„A înnebunit de când a murit soția lui”

Moartea soției sale i-a provocat lui Ilie o durere mult prea mare. Acesta a găsit-o decedată chiar lângă el, soția avea probleme cu inima și a fost operată de mai multe ori.

Nea Costică a fost internat de mai multe ori la Spitalul de Psihiatrie Săpunari din Călărași, dar și în Capitală, la Spitalul Obregia, la Institutul de Boli Cerebro-Vasculare și la Spitalul Sfântul Ioan.

“A înnebunit de când a murit soția lui. Era singur. Vai de el, nemâncat. Îi mai dădeam noi să mănânce, că ne era milă de el”, spune o vecină.

După ce vecinii nu l-au mai văzut de două zile, iar cățeaua care era nedezlipită de nea Ilie stătea singură pe uliță, aceștia și-au pus mai multe semne de întrebare. Doi vecini au intrat în curte, unde l-au găsit pe bătrân mai mult mort decât viu.

Ambulanța a sosit la domiciuliul bătrânului, iar după 45 de minute de resuscitare au hotărât să îl transporte la spital.

“Ăla cu salvarea a întrebat oamenii pe aici. Zice, semnați, dați semnătură să nu-l iau, că e ca mort. Zic: cine să semneze dacă nu e neam nimeni? Nimeni nu se bagă. Semnez eu pentru el? Nu semnez!”, a povestit o vecină.

Nea Ilie nu a avut nici un act de identitate în momentul în care a fost luat de către ambulanță. Angajații primăriei i-au luat buletinul de teamă să nu îl piardă, cum a făcut cu certificatul de naștere.

“Nu mai judeca. Se dezbrăca în pielea goală și o lua pe stradă. Uneori mergea cu sapa. Dumnezeu știe cu cine vorbea în imaginația lui”.

A decedat fără să știe nimeni de el

Ilie Constantin a decedat la Spitalul Sf. Ioan a doua zi după ce a fost luat cu ambulanța. Spitalul nu a spus nimănui despre decesul bărbatului, nici surorii, nici vecinilor, nici primăriei.

Sora sa, cea care îi purta de grijă, a aflat despre deces de la Poliția Călărași, care a deschis un dosar de moarte suspectă deoarece bărbatul a murit la spital, neidentificat.

“Nu am primit nici un telefon de la vreun spital în legătură cu nea Ilie Constantin. Noi știam că e la Obregia” , a declarat primarul comunei.

A murit singur și a fost îngropat tot singur. A fost îngropat în fundul Cimitirului Străulești II, de pe centura Capitalei. E locul cunoscut și ca Cimitirul Săracilor, în zona unde sunt înhumate trupuri neidentificate.

“Spitalul avea obligația să anunțe familia de îndată ce bărbatul a murit, iar dacă nu dădea de nici o rudă, atunci putea să sune la primăria din sat, având în vedere că ambulanța l-a luat de la domiciliu, nu de pe stradă”, a declarat fostul șef INML Vladimir Beliș.

Parchetul Călărași a deschis un dosar penal, cunumărul 566/P/2019. Polițiștii de la IPJ Călărași – Serviciul de Investigații Criminale, Compartimentul Morți Suspecte fac cercetări în acest caz.

Sursă: Libertatea

Românii pot oferi cadou copiilor un bunic din Apuseni! Cum ”adopți” un bătrân... Orban, către aleşii locali: Vă garantez că vremea umilinţelor la care aţi fost supuşi atunci când veneaţi la Bucureşti c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x