Antena Căutare

Nimic nu e întâmplător! Luna în care ne-am născut ne spune de ce boli am putea suferi de-a lungul vieţii!

Majoritatea oamenilor asociază data naşterii cu semnul zodiacal. Puţini ştiu însă că între luna în care ne-am născut şi bolile la care am putea fi expuşi de-a lungul vieţii există o strânsă legătură.

Nu mai este un secret că asociem data naşterii cu semnul zodiacal. Aşa cum zodia în care ne-am născut ne influenţează. Puţini ştiu însă că între luna în care ne-am născut şi bolile la care am putea fi expuşi de-a lungul vieţii există o strânsă legătură. Credeai că nu există nicio corelaţie între luna naşterii tale şi o boală anume! Ei, bine, te-ai înşelat!

Două milioane de cazuri analizate

O echipă de cercetători a reuşit să demonstreze conexiunea dintre boli şi data naşterii după ce a studiat istoricul medical al două milioane de pacienţi din întreaga lume. Specialiştii s-au folosit de arhiva electronică a Centrului Medical din cadrul Universității Columbia, care conține datele a peste 1,7 milioane de persoane născute între anii 1900 și 2000. Au extras de acolo atât luna nașterii, cât și lista de afecțiuni de care au suferit pe parcursul vieții. Pentru a obține rezultate mai bune, cercetătorii au analizat doar bolile care au apărut la mai mult de 1.000 de persoane din baza de date respectivă.

Așa au descoperit că 55 de boli sunt direct legate de luna în care o persoană se naște. Cine stă cel mai prost? S-ar părea că oamenii născuți în lunile septembrie, octombrie sau noiembrie sunt cei mai expuși la o listă lungă de boli care include ADHD, infecții virale sau boli respiratorii precum astmul.

Lunile şi bolile aferente

Pe de altă parte, copiii născuți în lunile ianuarie, februarie sau martie au mai multe șanse să dezvolte boli de inimă. Interesant este faptul că oamenii născuți toamna sunt protejați de aceste boli.


Dacă data ta de naștere este cuprinsă între lunile mai și august, sunt șanse foarte mari să eviți multe boli pe parcursul vieții, deoarece persoanele născute în această perioadă nu au riscuri ridicate față de nicio boală în special.


De ce există această corelație? Există o serie de explicații, mulțumită unor studii anterioare. De exemplu, legătura dintre persoanele născută toamna și riscul crescut de astm s-ar putea datora faptului că bebelușii au fost expuși, timp de perioade prelungite, particulelor de praf din casă, având în vedere că lumea nu mai iese la fel de des din casă. Un alt studiu mai vechi a demonstrat că persoanele născute iarna sunt mai expuse la boli de inimă deoarece, când sunt mici, suferă de o deficiență de vitamina D (pe care corpul nostru o produce când stăm la soare).

Sursă: jamia.oxfordjournals.org

Dorel lovește din nou! A apărut trotuarul cu pomi. Imaginile au ajuns de poveste... VIRAL! Exerciţiul de matematică pe care doar două din zece persoane îl pot rezolva...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x