Antena Căutare

Noile clopote ale Catedralei Notre Dame, botezate si binecuvantate de arhiepiscopul Parisului

Noile clopote ale Catedralei Notre Dame din Paris sunt, in aceste zile, vedetele orasului. Expuse, deocamdata, in incinta bisericii, clopotele au fost, ieri, botezate si binecuvantate de arhiepiscopul Parisului.

Sunetul noilor clopote de la Notre-Dame a putut fi auzit in timpul impunatoarei ceremonii conduse de cardinalul André Vingt-Trois, cel mai inalt prelat catolic din Paris. Cele noua clopote au primit, cu acest prilej, oficial, numele pe care le purtau, deja, inscrise pe exterior. Rolul "nasilor" le-a revenit unor copii.

Clopotele cu nume ca Marie sau Gabriel se vor adauga veteranului Emmanuel, in varsta de peste 300 de ani. Acesta este singurul clopot care a supravietuit furiei din timpul Revolutiei Franceze si isi indeplineste, si acum, misiunea intr-unul din turnurile catedralei. Sunetul fratilor si surorilor sale se dovedeste la fel de clar.

Catedrala a primit noile clopote la implinirea varstei de 850 de ani. Festivitatile au atras o multime de vizitatori dintre care unii, oricat ar parea de ciudat, stiau prea putine despre istoria lacasului.

Clopotele sunt expuse, in prezent, in biserica pentru ca toata lumea sa le poata admira ornamentatia discreta. Ele isi vor lua, apoi, locul in turnuri, unde se asteapta sa sune cel putin 300 de ani.

Picturile lui Vincent van Gogh, in varianta HD! Cum se cucereste publicul in 2013... Descoperire inedita in judetul Arges: Un ou, intr-un alt ou!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x