Live acumiUmor (r)
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Nu e nicio glumă. Cum poți afla de pe Facebook ce salarii au prietenii tăi virtuali!

Salariul este un subiect sensibil, astfel că de obicei este menționat în cazuri formale, cum ar fi interviuri sau aplicații pentru credite.

Oamenii nu se laudă, de obicei, cu salariul pe care îl câștigă, însă chiar dacă ești unul dintre cei care păstrează cifra pentru sine, Facebook ar putea ști câți bani câștigi fără să fi menționat asta vreodată, mai ales pe rețea.

Posibilitatea ca Facebook să reușească asta se leagă de un brevet descoperit recent între cele acordate companiei. Acesta datează din 27 iulie 2016 și, cel puțin până acum, nu pare să fi fost pus în aplicare. Brevetul înregistrat de companie descrie un algoritm care folosește mai multe date ale utilizatorilor pentru a le descoperi statutul socioeconomic. Educația, achiziția unei case și folosirea internetului sunt doar câțiva dintre factorii luați în considerare de către algoritm.

O mulțime de informații pe care le-ai oferit voluntar rețelei sociale, cum ar fi fotografiile, check-in-urile, update-urile de status dar și like-urile, ar putea fi folosite de către companie pentru a afla cât de mulți bani câștigi lunar. Algoritmul ar putea afla astfel din ce pătură socială faci parte.

Scopul acestui brevet este, conform companiei, să ofere reclame personalizate mai potrivite utilizatorilor Facebook. Spre exemplu, o reclamă la mașini de lux n-ar fi cea mai inspirată pentru un muncitor din clasa de jos.

Recomandari