Antena Căutare

Nu-i usor sa fii femeie. In unele tari, doamnele nu au dreptul sa sofeze sau le este interzis sa iasa din case fara barbati

Reprezentantele sexului frumos din Arabia Saudita au protestat impotriva legii ce le interzice sa conduca masinile

Glumele facute pe seama barbatilor, care stau cuminti sub papucul partenerelor de viata nu se confirma cand vine vorba despre femeile din Orientul Mijlociu. In unele tari asiatice, femeile continua sa fie private de anumite drepturi elementare, un caz de aceste gen intalnindu-se in Arabia Saudita, acolo unde, de curand a avut loc un protest al reprezentantelor sexului frumos importiva legii care le interzice sofatul. In anul de gratie 2013, doamnele din Arabia Saudita se lupta pentru ceea ce in majoritatea statelor lumii se intampla de mai bine de 100 de ani.

“No woman, no drive”

Deranjate de interdictie, femeile din Arabia Saudita au initiat mai multe miscari de protest, insa pana in momentul de fata nu au reusit sa-si obtina dreptul de a sofa o masina. Chiar in ziua ultimului protest al doamnelor din statul asiatic, unul dintre cei mai apreciati artisti sauditi a postat pe YouTube un filmulet in care parodiaza decizia autoritatilor de a le interzice femeilor sa sofeze. Hisham Fageeh a schimbat vresurile si titlul hit-ului semnat Bob Marley, „No woman, no cry”, transformandu-l in „No woman, no drive”. Satira a avut un succes neasteptat, fiind vizionata de cateva sute de mii de persoane in doar cateva ore.

Restrictii ciudate pentru femei

Cazul din Arabia Saudita nu este singular, femeile fiind nevoite sa se supuna unor restrictii cel putin ciudate pe intreg mapamondul. „Washington Post” a intocmit un clasament al celor mai neobisnuite interdictii pe care reprezentantele sexului frumos trebuie sa le suporte in anumite tari. In unele provincii din India, regulile privind siguranta pe mopede nu se aplica in cazul doamnelor. Mai exact, femeile nu trebuie sa poarte casca de protectie pentru a nu li se distruge coafura sau machiajul. In Yemen, femeile nu pot iesi din casa fara sa fie insotite de partenerii lor de viata, iar daca sunt martori ai unor evenimente care ar putea implica o eventuala condamnare, marturiile lor nu sunt luate in considerare decat... pe jumatate!!! O mare surpriza o intalnim in Ecuador, acolo unde avortul este interzis prin lege, insa aceasta lege nu se aplica in cazul in care medicii descopera ca femeile care regurg la o asemenea metoda sunt... idioate sau demente!!! Evident, din aceasta lista nu puteau lipsi femeile fara drept de vot pe care le regasim atat in Arabia Saudita cat si la... Vatican.

Horoscopul zilei, cu Andreea Joita: Vezi ce iti rezerva astrele pe 28 octombrie!... Frumoase de pici! Asa au fost fetele care l-au facut pe Dani sa cada de pe canapea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x