Antena Căutare

Nu prea ai prieteni adevărați și cu familia nu te înțelegi prea bine? Atunci pregătește-te, s-ar putea să pățești asta!

Oamenii de știință au studiat mai atent problema și au descoperit una dintre cauzele bolilor de inimă. Și răspunsul este de-a dreptul surprinzător.

Oamenii de știință au studiat mai atent problema și au descoperit una dintre cauzele bolilor de inimă. Și răspunsul este de-a dreptul surprinzător.

Tot mai multe studii pun în evidență efectele extrem de negative ale izolării asupra stării de sănătate, îndeosebi în ceea ce privește infarctul și accidentul vascular cerebral (AVC).

Bolile cardiovasculare și AVC sunt favorizate de factori de risc cunoscuți: hipertensiune, fumat, abuz de alcool, sedentarism, exces de colesterol. O echipă britanică de cercetători de la Universitatea York a adăugat la această listă singurătatea, iar locul acesteia nu este deloc neglijabil.

Ai grijă de sănătatea ta

Oamenii de știință au analizat rezultatele unor studii anterioare, referitoare la circa 200.000 de persoane, observate o perioadă variabilă, de până la 20 de ani. Accidentele cardiovasculare, precum și AVC au fost studiate în funcție de gradul de izolare a pacientului.

S-a dovedit că singurătatea, care presupune relații sociale puține, expune la un risc semnificativ mai ridicat (cu circa 30%) de a suferi de una din aceste probleme, informează Agerpres.

Prietenii și apropiații au un efect pozitiv asupra ta

Fără îndoială că intervin și obiceiurile de viață — alimentație, activitate fizică—, dar acestea nu explică riscul suplimentar: izolarea ca atare, prin mecanisme care urmează să fie mai bine înțelese, joacă un rol cheie în vulnerabilitatea organismului. Astfel singurătatea trebuie considerată, conform cercetătorilor, un factor de risc independent, asemeni celor bine stabiliți, iar societatea trebuie să aplice programe care să pună capăt izolării sociale

Povestea Ludmilei, omul legii de pe străzile Kievului! Bărbații către cea mai sexy polițistă: „Arestează-ne pe toți!”.... Zece nume românești de femei care impun respect. Toți din jur vor „orbita” în jurul lor! E și al tău printre ele?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x