Antena Căutare

Avea 105 ani! A murit CLAIRE HOLLINGHWORTH, primul om care a anunțat declanșarea celui de-al DOILEA RĂZBOI MONDIAL!!!

Orice angajat îşi doreşte să impresioneze în prima zi de lucru, însă Clare Hollingworth a făcut mai mult de atât. La 29 ani, tânăra jurnalistă anunţa că urmează să înceapă cel de-al Doilea Război Mondial. "PROSTII!", i-au spus superiorii de la Londra. Trei zile mai târziu, Europa se afla în cel mai mare conflict armat din istorie

Orice angajat îşi doreşte să impresioneze în prima zi de lucru, însă Clare Hollingworth a făcut mai mult de atât. La 29 ani, tânăra jurnalistă anunţa că urmează să înceapă cel de-al Doilea Război Mondial. "PROSTII!", i-au spus superiorii de la Londra. Trei zile mai târziu, Europa se afla în cel mai mare conflict armat din istorie

În august 1939, Clare pornea în aventura vieţii sale ca reporter al ziarului The Telegraph. Tot ce avea de făcut era să raporteze despre călătoria consulului general al Marii Britanii în Polonia. Spiritul jurnalistic, însă, nu a lăsat-o să stea "cuminte", aşa cum i se ceruse.

A observat, fără să vrea, trupe nemţeşti la graniţa cu Polonia, aşa că a pus la cale imediat o strategie pentru a afla motivul: a închiriat o maşină şi a trecut graniţa spunând că merge în Germania să cumpere aspirină şi vin alb, acestea fiind interzise în acea perioadă în Polonia.

Întorcându-se a văzut peste 1.000 de tancuri nemţeşti pregătite să atace. A pus mâna pe telefon şi şi-a sunat şeful în Londra pentru a relata cele văzute. "PROSTII! ÎNCĂ AU LOC TRATATIVE", i s-a spus.

Trei zile mai târziu, se trezea în zgomotul mitralierelor şi al bombelor. Era 1 septembrie 1939, prima zi a celui de-al Doilea Război Mondial.

"Nu mi-a fost frică, eram tânără şi ambiţioasă. Îmi păsa mai mult de cei răniţi, pe care i-am şi ajutat. Am reuşit, din fericire, să scap de nazişti foarte mulţi agenţi români", a declarat Clare pentru Daily Mail.

FEMEIA-EROU A ÎMPLINIT 105 ANI!

Femeia de origine britanică şi-a sărbătorit ziua în Hong Kong, alături de familie şi prieteni. Cea mai mare supriză a venit din partea strănepotului, care a publicat o carte despre viaţa fostului corespondent de război.

"Uimitoare, minunată, talentată, atât de puternică, o personalitate uriaşă. Doar ştii: de neoprit!". Aşa o descrie strănepotul jurnalistei, care a dorit să spună lumii poveşti mai puţin cunoscute din viaţa personală a corespondentei de război.

"Era întotdeauna dispusă să facă orice. Când aveam 25 de ani, aveam un avion foarte mic şi destul de nesigur, cu două locuri, cu motor în doi timp, foarte modest. Şi am întrebat-o într-o zi: Ţi-ar plăcea să vii să zbori cu mine?, iar ea a spus: Da, bineînţeles!".

Claire Hollingworth a fost corespondent şi în războiul din Vietnam. ”După o viață frumoasă., anunțăm că ne-a părăsit la 105 ani”, a sunat, sec, un comunicat al familie, la reședința din Hong Kong.

FOTO: DAILY MAIL

Sephora, singura concurentă de ciocolată, a câștigat titlul de Miss Helsinki 2017! Cu origini africane și trăsături exo... Alți copilași de vârsta ei plâng la „Moartea căprioarei”, însă această fetiță se bucură și e lăudată când împușcă una! A...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x