Antena Căutare

Nu te-a impresionat azi nimic? Citește asta: un pinguin înoată 8000 de km în fiecare an pentru a-l revedea pe omul care i-a salvat viața!

Povestea prieteniei dintre un pinguin și salvatorul său face înconjorul lumii.

Nu te-a impresionat azi nimic? Citește asta: un pinguin înoată 8000 de km în fiecare an pentru a-l revedea pe omul care i-a salvat viața!
Pinguinul și salvatorul său | www.thesun.co.

Povestea prieteniei dintre un pinguin și salvatorul său face înconjorul lumii. Un zidar brazilian, Joao Pereira de Souza, a salvat acum patru ani un pinguin de la moarte.

L-a găsit aproape lipsit de viață pe țărmurile care înconjoară capitala Rio de Janeiro, acoperit de petrol și abia suflând. După ce l-a îngrijit, pinguinul - botezat Dindim - nu mai voia să plece. A fost începutul unei legături puternice care sfidează orice lege a naturii.

Îl iubește ca pe propriul copil

Cei doi - om și animal - au petrecut împreună 11 luni, până ce Dindim a dispărut. După un an, bătrânelului aproape a fost surprins să îl vadă pe prietenul său necuvântător. De atunci, pinguinul se întoarce an de an la salvatorul său, înotând 8000 de km, adică echivalentul a 5.000 de mile.

Dindim în brațele salvatorului său

„Îl iubesc pe pinguin ca pe propriul meu copil și cred că și el mă iubește. Nu lasă pe nimeni altcineva să îl atingă. Mă lasă să îl mângâi, să îl iau în brațe, să îi fac dușuri și să îl hrănesc cu sardine”, a spus Joao Pereira, acum în vârstă de 71 de ani.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Legătura lor este una specială, nemaiîntâlnită de specialiști.

„Nu am mai văzut așa ceva niciodată. Cred că pinguinul are impresia că Joao face parte din familia lui și că este, la rândul lui, tot un pinguin”, a declarat biologul Krajewski, omul de știință care a studiat îndeaproape cazul.

Poveste demnă de film

Prietenia dintre un animal și stăpânul sau salvatorul său a inspirat de-a lungul timpului scriitori sau regizori. Este de ajuns să amintim de câinele Hachiko și de profesorul care l-a crescut, de tigrul bengalez și dresorul Pi. Iar poveștile nu se opresc nicicum aici.

Sursă știre: The Sun

Dacă dai examenul auto azi, s-ar putea să greșești la întrebarea asta! Cei mai mulți șoferi HABAR N-AU ce să facă!... Cum să ai spor la bani?! Mudra pentru bunăstare financiară face senzație în lumea întreagă. Totul se face din degete!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x