Antena Căutare

Numarul laureatilor cu Nobel dintr-o tara este direct proportional cu consumul de ciocolata

Un cercetator din Statele Unite a descoperit ca tarile in care se consuma cea mai multa ciocolata sunt si cele care dau cei mai multi laureati ai Premiului Nobel, relateaza Income Magazine.

Numarul laureatilor cu Nobel dintr-o tara este direct proportional cu consumul de ciocolata
| yourbellalife.com

Frantz Messerley, angajatul unui centru de cercetari din New York a constatat ca cele 23 de state cu cel mai ridicat consum de ciocolata pe cap de locuitor sunt si cele care au cumulat, pana in 2011 inclusiv, cel mai mare numar de Premii Nobel.

Primul loc in acest top este ocupat de Elvetia, urmata de Suedia, Danemarca, Austria si Norvegia. In fiecare an, un elvetian mananca, in medie, 11,9 kilograme de ciocolata, adica 94.008 de tone.

Exista si exceptii, una dintre ele fiind chiar Suedia. Daca luam in calcul consumul de ciocolata din aceasta tara, acest stat ar fi trebuit sa detina numai 14 laureati ai Premiului Nobel, dar, in realitate, are 28.

Cercetatorul american a venit cu ideea acestui studiu din plictiseala: „Ideea unui astfel de studiu mi-a venit intr-un hotel din Katmandou, unde ma plictiseam groaznic. Sincer, nici mie nu mi-a venit sa cred ca rezultatele cercetarii mele sunt reale”, a declarat Frantz Messerley.

Phil Ivey a castigat 9 milioane de euro la poker, in doar sapte ore! Clubul refuza sa-i plateasca banii... Revista Globe: Printesa Diana nu a murit in accident, ci a fost asasinata in ambulanta!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x