Antena Căutare

O altfel de Revoluție. Ziua în care Ceaușescu și-a adus aminte de Iisus Hristos!

Cu o zi înaintea vizitei în Iran, Nicolae Ceaușescu susținea o teleconferință cu generalii trimiși la Timișoara să suprime mișcările de stradă

Cu o zi înaintea vizitei în Iran, Nicolae Ceaușescu susținea o teleconferință cu generalii trimiși la Timișoara să suprime mișcările de stradă.

Pastorul reformat Laszlo Tokeș și oamenii care-i săriseră în ajutor îi stricaseră sfârșitul de an lui Nicolae Ceaușescu. Deși întreaga Europă era în fierbere, iar cele mai multe dintre statele comuniste ale bătrânului continent își schimbaseră orânduirea, însă liderul de la București continua să creadă în steaua căzătoare a regimului care-l făcuse cel mai puternic om aș țării.

La două zile după ce parte din timișoreni se strânseseră în jurul bisericii lui Tokeș, Ceaușescu și-a trimis „artileria grea” în orașul de pe Bega. Victor Atanasie Stănculescu, Ştefan Guşă – şeful Marelui Stat Major al Armatei, Mihai Chiţac, comandantul departamentului Armelor Chimice, Nuţă şi Mihalea - consideraţi cei mai duri ofiţeri superiori din Ministerul de Interne își ascultau comandantul suprem într-o teleconferință în care președintele republicii avea să spună câteva lucruri antologice.

„Am convocat teleconferinţa în urma celor ce s-au întâmplat în ziua de ieri şi ziua de astăzi, 16 decembrie, la Timişoara. S-au făcut greşeli deoarece problema trebuia rezolvată într-o oră sau două, conform legilor şi normelor care sunt în toată lumea”. În traducere, dictatorul sugera că totul trebuia înăbușit cu sânge rece, indiferent de consecințe, ordonând în același timp ca toate forțele partidului să fie înarmate pentru a distruge orice încercare de înlăturare a regimului.

Și mai interesant este faptul că pentru prima oară după multă vreme, Nicolae Ceaușescu vorbea despre Iisus Hristos, numele mântuitorului fiind foarte rostit foarte rar de către români în acele vremuri: „S-a întors şi obrazul de cealaltă parte, parcă ar fi fost Iisus Hristos”, a spus dictatorul, vorbele acestuia fiind de-a dreptul șocantă pentru cei cărora li se adresa.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Au decoperit apa tinereţii!? Trăiesc până la 120 de ani, au un aspect tineresc şi n-au fost bolnavi nici măcar o zi! Car... Globuri din aur și argint, decorațiuni din bijuterii și coliere. Acesta este cel mai scump brad de Crăciun din lume...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x