Antena Căutare

O asistentă a încasat timp de 33 de ani pensia unui pacient mort. Femeia folosea banii pentru a juca jocuri de noroc

Juana Igena, o fostă asistentă socială la Spitalul de Psihiatrie Alonso de Vega din Madrid, are 83 de ani și a încasat pensia unui pacient mort timp de 33 de ani. Femeia a falsificat actele pacientului de aproximativ 50 de ori.

O asistentă a încasat timp de 33 de ani pensia unui pacient mort. Femeia folosea banii pentru a juca jocuri de noroc
A furat 33 de ani pensia unui pacient mort | pixabay.com

Jaime Pons, „comoara asistentei”, murise singur și fără urmași în urmă cu mulți ani, în 1980. De atunci, Juana Igena a reușit să colecteze pensia de handicap a lui Pons și a găsit o fisură în sistem care i-a permis ca acest detaliu să treacă neobservat.

În primii 23 de ani a primit cu greu 104 euro, dar din 2013 suma a crecut la aproape de 700 de euro. Juana a reșit să încaseze acești bani profitând de poziția sa ca asistentă și de starea psihică a bărbatului.

Planul femeii a început să scârțâie atunci când un reprezentant al băncii a început să creadă că ceva necurat se petrece. De ce? Pentru că cei de la bancă că nu l-au văzut niciodată pe Jaime Pons. Mai mult, dacă documentele erau reale, bărbatul avea aproape 100 de ani.

După 33 de ani, când femeia a venit cu o semnătură falsă și certificatul de naștere al lui Jaime Pons, angajații băncii au anunțat poliția.

Potrivit judecătorilor, femeia are o pensie de 800 de euro, cu care putea trăi liniștită dacă nu avea patima jocurilor de noroc. Femeia și-a recunocut fapta și a promis să restituie toți banii.

Citește și:

Un bărbat a găsit în cimitir un mormânt cu numele său. Toată lumea l-a crezut mort timp de patru luni

Da, se poate și la noi. Cum a reușit un pescar să salveze un pește de 180 de kilograme: ”Pe piața neagră valorează 30.00... Cum a apărut părul blond și cine au fost primele femei cu cosițe de aur! Totul avea legătură cu bărbații...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x