Antena Căutare

O batrana de 93 de ani, din SUA, lucreaza la asamblarea avioanelor cargo Boeing

Nu conteaza cati ani ai, ci cat de tanar te simti. O dovedeste cel mai bine o americanca in varsta de 93 de ani, care lucreaza la compania Boeing si, in fiecare zi, contribuie la asambalarea avioanelor cargo.

Elinor Otto se trezeste la ora 04:00 si conduce pana la fabrica Boeing din Long Beach, in California. Acolo, isi face datoria de a monta nituri in aripile avioanelor cargo tip C-17.

Americanca lucreaza la compania producatoare de aeronave din 1942, din timpul celui de-al Doilea Razboi Razboi Mondial si, de atunci, a avut acelasi rol, dar in diverse fabrici din SUA.

Nu castiga multi bani, la inceput, dar cum era greu sa gasesti de lucru in timpul razboiului, s-a multumit cu un salariu mic. Initial, castiga 65 de centi pe ora si trebuia sa plateasca 20 de dolari pe luna numai pentru asigurarea de sanatate a fiului ei.

Cu toate acestea, nu a trecut mult timp si a inceput sa-i placa munca in fabrica. S-a obisnuit cu rutina, si-a facut prieteni si se bucura mereu sa mearga la dans cu colegele sale. Toate acestea s-au sfarsit odata cu razboiul, iar Elinor s-a vazut nevoita sa isi gaseasca un nou loc de munca. Nu i-a placut deloc sa munceasca intr-un birou, in fiecare zi, dar a venit si momentul in care s-a intors la marea iubire: avioanele.

Dupa razboi, industria aeronautica s-a dezvoltat in sudul Californiei, asa ca era nevoie de oameni cu experienta ei. „Sunt o persoana muncitoare, cred. Imi place sa muncesc. Imi place sa fiu langa oameni care muncesc. Imi place sa ma trezesc sa ies din casa si sa stiu ca realizez ceva in fiecare zi”, a declarat Elinor Otto, pentru NBC News.

Oricat de mult i-ar placea ceea ce face, va trebui sa renunte la meserie anul viitor, cand fabrica din California de va inchide.

Foto: NBC News

"Neatza": Doua planoriste vor sa doboare toate recordurile nationale... O gorila, trimisa la terapie psihologica pentru ca este misogina...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x