Antena Căutare

O biserică acoperită de ape, de mai bine 30 de ani, va fi transformată în obiectiv turistic! Din ce lună va putea fi vizitată

Construcţia este ultima dovadă a existenţei unui sat pe care, în urmă cu mai bine de trei decenii, regimul comunist a hotărât să-l şteargă de pe hartă, ca să facă loc unui lac de acumulare. Acum lăcaşul va fi reconstruit pe fundul Lacului Bezid, în amintirea celor care au fost obligaţi să renunţe la tot ce aveau.

Minune dumnezeiască! Un lăcaș sfânt care a fost înghițit de ape, sub privirile neputincioase ale oamenilor, iese din nou la suprafață! Acesta va fi salvat și transformat în obiectiv pentru turişti, din această vară: "Noul lăcaş va fi simbolul tuturor religiilor care au convieţuit în satul inundat"

Construcţia este ultima dovadă a existenţei unui sat pe care, în urmă cu mai bine de trei decenii, regimul comunist a hotărât să-l şteargă de pe hartă, ca să facă loc unui lac de acumulare. Acum lăcaşul va fi reconstruit pe fundul Lacului Bezid, în amintirea celor care au fost obligaţi să renunţe la tot ce aveau. În locul apelor de acum, în anii '70 era un sat cu 180 de case, cu locuitori de mai multe religii.

Pentru că zonele şi localităţile din împrejurimi erau des inundate, comuniştii au decis să sacrifice satul Bezidu şi să construiască acolo un baraj. Toţi oamenii au fost nevoiţi să-şi părăsească atunci locuinţele.

Un ghid turistic a mărturisit: "Scopul pentru care vom reconstrui biserica este să aducem un ultim omagiu acestui sat care este drag nouă şi foştilor localnici care câţiva dintre ei locuiesc şi în Sângeorgiu de Pădure. Noul lăcaş va fi simbolul tuturor religiilor care au convieţuit în satul inundat. Costurile reconstrucţiei sunt estimate la aproape 350 de mii de euro. Lucrările au început din luna decebrie a anului trecut. Fundaţia este terminată, iar biserica ar putea fi gata până în august."

Copilul care își făcea lecțiile la lumina lămpilor stradale, salvat de un milionar! „Nu am uitat de unde am plecat”. Cum... A lăsat autoritățile să promită în continuare și a construit singur un drum. „Am decis să îl fac eu, cu uneltele mele de...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x