Antena Căutare

O cămaşă high-tech creată la Londra ajută persoanele cu deficienţe de auz să simtă muzica

O cămaşă high-tech numită “Sound Shirt”, creată de compania londoneză de modă CuteCircuit, ajută persoanele cu deficienţe de auz să simtă muzica, prin intermediul unor senzori, relatează Reuters.

O cămaşă high-tech numită “Sound Shirt”, creată de compania londoneză de modă CuteCircuit, ajută persoanele cu deficienţe de auz să simtă muzica, prin intermediul unor senzori, relatează Reuters.

Două surori gemene, Hermon şi Heroda Berhane, iubesc dansul dar nu pot auzi muzica pentru că au surzit, ele afirmând că această camaşă care le permite să simtă diferite sunete le-a transformat nopţile petrecute în cluburile din Londra.

“Sound Shirt” (cămaşa sunetului) are 16 senzori incluşi în materialul cămăşii, cu ajutorul cărora purtătorul poate simţi sunetul viorilor în braţe, de exemplu, în timp ce bătaia tobelor se simte în spate.

Gemenele Berhane, care şi-au pierdut auzul la o vârstă fragedă, au spus că prezentarea cămăşii le-a oferit o experienţă cu totul nouă.

“Este aproape ca şi când ai simţi profunzimea muzicii. Simţi că te mişti odată cu ea”, a spus Hermon.

Francesca Rosella, co-fondator şi director de creaţie la CuteCircuit, care creează piese vestimentare cu tehnologie purtabilă, a declarat că aceste jachete permit hipoacuzicilor să simtă muzica prin intermediul senzaţiilor.

”În interiorul cămăşii, care, apropo, este integral din material textil, nu există cabluri, aşa că folosim numai materiale smart, avem o combinaţie de componente microelectronice...foarte subţiri şi flexibile, şi materiale conductoare”, a explicat aceasta.

Cămăşile Sound Shirt nu sunt ieftine, urmând să fie comercializate la un preţ de peste 3.000 de lire sterline (3.673 dolari), dar Heroda consideră că merită acest preţ, pentru ca persoanele care nu aud să se bucure de muzică la fel de mult ca ea şi sora ei.

”Cred că ne poate schimba cu adevărat viaţa”, a spus Heroda.

Sursa : news.ro

Academia Suedeză va anunţa la ora 14.00 laureaţii premiului Nobel pentru Literatură pe 2018 şi 2019... Un episod din Black Mirror devine realitate. China introduce ratingul pentru cetățenii săi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x