Căutare Live

O camera foto de 3,2 miliarde de pixeli va ajuta la descifrarea misterelor universului

Oamenii de stiinta americani vor construi o camera foto uriasa ce va avea 3,2 miliarde de pixeli si va fi integrata intr-un telescop, informeaza Daily Mail.

Pentru ca va avea 3,2 miliarde de pixeli, camera foto va putea fotografia toata partea de cer vizibila de pe Pamant. Astfel, se va forma o arhiva ce va avea nevoie de o unitate de stocare de sase milioane de gigabytes in fiecare an.

Este echivalentul a aproximativ 800.000 de fotografii realizate cu o camera foto obisnuita in fiecare seara. Imaginile preluate de noul dispozitiv vor avea o calitate superioara si o valoare stiintifica importanta.

Fotografiile ii vor ajuta pe oamenii de stiinta sa gaseasca un raspuns la probleme legate de energia si materia neagra, asteroizi sau structura galaxiei noastre.

Foto: Mason Productions/LSST Corporation

Cabinele telefonice din Marea Britanie pot fi cumparate cu 1.950 de lire bucata... VIDEO! Ultimul zbor al navetei spatiale Enterprise...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri