Antena Căutare

O carte în miniatură scrisă de Charlotte Bronte în adolescenţă, cumpărată de Bronte Society cu 780.000 de euro

O carte în miniatură scrisă de Charlotte Bronte în adolescenţă a fost cumpărată, luni, la o licitaţie din Paris, de Bronte Society cu 780.000 de euro, potrivit Reuters.

Bronte a scris manuscrisul nepublicat, care nu este mai mare decât o cutie de chibrituri, în 1830, la vârsta de 14 ani. El va intra în patrimoniul Bronte Parsonage Museum din Haworth, West Yorkshire.

Actriţa Judi Dench, preşedinte de onoare al Bronte Society, a făcut apel public pentru achiziţionarea manuscrisului şi „aducerea acasă, la Haworth, a micii cărţi”.

Manuscrisul - unul dintr-o serie de şase - cuprinde peste 4.000 de cuvinte, scrise mărunt, şi are o copertă maro din hârtie. El conţine povestiri cu personaje din „Glass Town”, o lume inventată de Bronte şi surorile ei Emily şi Anne.

El a mai fost scos la licitaţie în urmă cu opt ani. Atunci, a ajuns într-o colecţie privată.

Muzeul a strâns 84.892 de lire sterline din donaţii, peste suma stabilită iniţial. Această sumă a fost adăugată fondurilor deja existente pentru cumpărarea lui.

Cinci dintre manuscrisele miniaturale ale lui Charlotte Bronte care au rezistat timpului se află acum în patrimoniul muzeului.

Charlotte Bronte, care a scris, între altele, „Jane Eyre” şi „Villette”, a murit în 1855.

Sursa : news.ro

Ea va reprezenta România la cea de-a 68-a ediție a competiției Miss Universe, în SUA! Cine este Dorina Chihaia... O vulpe a fost filmată plimându-se nestingherită printre blocurile din București. Reacția scandaloasă a autorităților- V...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x