Antena Căutare

O casca greceasca de 2.600 de ani i-a pus pe jar pe arheologi

O casca greceasca de razboi care dateaza din secolul V sau VI inaintea erei noastre a fost descoperita pe fundul marii in apropierea portului Haifa din Israel.

Potrivit Daily Mail, casca este invaluita in mister pentru ca nu se stie nici cui a apartinut, nici cum a ajuns pe fundul marii. Se vehiculeaza o teorie potrivit careia casca a apartinut unui razboinic ce s-a aflat pe un vas de lupta grecesc in timpul unui razboi cu Persia.

Expertii in antichitati din Israel au analizat casca si au constatat ca a fost fabricata dintr-o singura bucata de bronz, prelucrata prin incalzire si modelare cu ciocanul. Prin aceasta tehnica, s-a reusit fabricarea unei casti usoare, dar care reuseste sa protejeze capul.

Este una dintre cele mai decorate casti grecesti descoperite pana acum, avand gravati in bronz mai multi serpi, dar si penajul unui paun. Pe lateral, are desenati mai multi lei.

Zona in care a fost gasita casca va fi cercetata mai amanuntit pentru a vedea daca pe fundul marii se afla si epavele vapoarelor pe care s-ar fi putut afla razboinicul ce a purtat-o.

Foto: Israel Antiquities Authority

Un fluviu major care izvoraste in China seaca fara un motiv aparent in India... China: Furau gaz pentru acasa din baloanele cu heliu cu care zburau...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x