O companie care vrea să readucă decedații la viață cu ajutorul inteligenței artificiale

 

În cărți, filme și seriale, atunci când oamenii învie, sunt fie vampiri, fie zombi. O companie numită Humai vrea să transforme în realitate scenariul acesta, dar fără zombi, vampiri sau alte ființe supranaturale implicate. 

Compania speră ca, până în 2045, să utilizeze inteligența artificială pentru a readuce morții la viață înghețându-le creierele, pentru a le implanta ulterior în corpuri artificiale. Josh Bocanegra, cel care deține compania, spune că vrea chiar să găsească o o modalitate de a salva creierele oamenilor înainte de moarte, folosind criogenarea. Dacă ideea îți sună familiar, probabil îți amintești că Walt Disney și Ted Williams și-au dorit să treacă prin această procedură. Desigur, nu a mers prea bine, iar oamenii de știință nu văd cu ochi prea buni nici planurile lui Bocanegr, potrivit Yahoo! Health.

Subiectul a fost dezbătut la London Interactivity Society (LIS), iar concluzia a fost că e ilogic, deși nu imposibil, raportat la ceea ce știm despre creierul uman. Desigur, dincolo de asta, se pun și numeroase probleme de ordin moral. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu această idee, dar dacă vrei să vezi un film pe o temă similară, recomandăm Self/less.

Oamenii de știință lucrează, de asemenea, la transferarea personalității umane în corpuri non-biologice, cu scopul de a extinde viața până la eternitate. Poate ne vine greu să credem că, în viitorul nu tocmai îndepărtat, ne vom afla în ipostaza de a alege să trăim veșnic sau să ne limităm la o viață obișnuită de om.

Continuarea pe Playtech.ro.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe