Căutare Live

O comună întreagă s-a reunit la un brunch. Gazda și-a aşteptat oaspeţii în pragul casei vechi de peste 130 de ani

O comună întreagă s-a reunit la un brunch. O sărbătoare câmpenească, într-o aşezare de poveste. La Vaideeni, în Vâlcea, gazdă a fost un oier. Şi-a aşteptat oaspeţii în pragul casei vechi de peste 130 de ani.

O comună întreagă s-a reunit la un brunch. O sărbătoare câmpenească, într-o aşezare de poveste. La Vaideeni, în Vâlcea, gazdă a fost un oier. Şi-a aşteptat oaspeţii în pragul casei vechi de peste 130 de ani.

Nostalgici şi cu ochii plini de dor, fiii şi fiicele din Vaideeni îşi aduc aminte de oamenii locului. După ani de zile, s-au întors acasă pentru a păstra vie zestrea Vaideenilor. Gazdă le-a fost Ion Dimulescu sau Zimbrul, aşa cum îi spun cunoscuţii. I-a primit cu braţele deschise pe toţi în casa în care mirosul de lemn vechi te îmbie de cum păşeşti.

Căsuţa albastră, veche de peste 130 de ani, a fost locul în care s-au auzit râsetele, poveştile şi necazurile a trei generaţii.

În urmă cu mai bine de 50 de ani, Zimbrul s-a mutat în Vale, dar casa părintească a rămas intactă. Acum a deschis din nou porţile gospodăriei pentru cei care vor să păstreze frumuseţile, obiceiurile şi bucatele tradiţionale din Vaideeni.

Mesele întinse în gospodărie au fost pline cu preparate savuroase. De la balmoş, la tradiţionala supă de tăieţei.

Adunarea din curtea Zimbrului a fost pusă la cale de o asociaţie culturală. Pentru reuniune, fiecare a plătit 50 de lei, iar banii strânşi vor fi folosiţi pentru a promova comuna Vaideeni, un loc încărcat de istorie, împrejmuit de peisaje sălbatice care îţi taie respiraţia şi locuit de oameni care încă mai poartă cu mândrie portul popular.

MESAJE DE PAŞTE: Cele mai frumoase gânduri pentru urări și felicitări la prieteni, familie şi colegi, de Învierea Domnul... Exercițiul care a înnebunit internetul! Ultima ecuație este pentru genii! Jocul este pierdut în proporție de 90%...
Parteneri
Cele mai frumoase izvoare termale din lume. Unde te poți relaxa iarna aceasta
Iarna se apropie cu pași rapizi și mulți își doresc să meargă în vacanță în locații de vis. Ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase izvoare termale din lume. Locuri inedite, pline de farmec, care te vor lăsa rapid fără cuvinte.
Catine.ro
Ultimele știri