Căutare Live

O copilă de 11 ani are cel mai mare IQ înregistrat vreodată! Tara i-a depășit pe Albert Einstein și pe Stephen Hawking

La doar 11 ani, Tara a fost recunosută ca „cel mai deștept om din lume”. Fetița a fost supusă unui test de inteligență, iar scorul ei este mai mare decât cele obținute de faimoșii fizicieni Albert Einstein și Stephen Hawking.

La doar 11 ani, Tara a fost recunosută ca „cel mai deștept om din lume”. Fetița a fost supusă unui test de inteligență, iar scorul ei este mai mare decât cele obținute de faimoșii fizicieni Albert Einstein și Stephen Hawking.

Cel mai mare scor obținut vreodată de cineva la un test de inteligență Mensa a fost luat de o fetiță de origine iraniană. Tara Sharifi are 11 ani și învață la liceul Aylesbury.

Testul de intelegență pregătit de cei de la Mensa pentru Tara s-a concentrat pe abilitatea unei persoane de a înțelege sensul cuvintelor. Testul a fost făcut într-un mediu controlat, la Oxford.

Pentru a fi considerată geniu, copila trebuia să obțină cel puțin 140 de puncte. Până la Tara, recordul a fost atins de doi fizicieni, Albert Einstein și Stephen Hawking, ambii obținând 160 de puncte. Însă Tara a stabilit un nou record pentru test, cu 162 de puncte.

„Am fost șocată când am primit rezultatul. Nu mă așteptam să iau un punctaj atât de mare”, a spus Tara, relatează Iran Front Page.

Acum, Tara a devenit membru al societății Mensa, alăturându-se oamenilor cu cele mai ridicate IQ-uri din lume.

„Decizia de a da testul de inteligență a fost luată împreună cu părinții mei. Va fi o oportunitatea foarte deosebită pentru mine să întâlnesc alte persoane din organizația Mensa. Le-am spus câtorva colegi de la mine de la școală și au fost foarte impresionați”, a adăugat copila, care dorește să urmeze o carieră în matematică.

Revolverul pe care Vincent Van Gogh l-ar fi folosit pentru a se sinucide, adjudecat contra 162.500 de euro... Emil Cioran. Curiozități despre ”teoreticianul sinuciderii” care, de fapt, iubea viața...
Mercur iese din retrograd pe 2 octombrie 2022. Ce înseamna acest aspect pentru zodii
Mercur iese din retrograd pe 2 octombrie 2022. Pe final de lună septembrie și început de lună...
Horoscopul zilei de 2 octombrie 2022. Racii se gândesc la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 octombrie 2022 spune că nativii din zodia Racilor se gândesc serios la...
Parteneri
Prințul Harry a fost pe front, în războiul din Afganistan. Ce rol a jucat în armata britanică
Catine.ro
Ultimele știri
x