Antena Căutare

O cutiuta din os, simbol al crestinismului vechi de 1.400 de ani, prezentata publicului

O cutie mai mica de doi centrimetri patrati descoperita acum doi ani in Ierusalim este un simbol al crestinismului vechi de 1.400 de ani si a fost prezentata publicului larg dupa ce a fost complet restaurata, anunta dailymail.co.uk.

Cutia, sculptata in os de camila, vaca sau cal, a fost probabil adusa de un credincios pe la sfarsitul secolului al saselea, potrivit arheologului Yana Tchekhanovets, membru al Israel Antiquities Authority, care a si descoperit cutia.

Capacul cutiei, decorat cu o cruce, acopera resturile a doua portrete in foita de aur aflate in interior, ambele masurand doar 2 pe 1,70 cm. Portretele, un barbat si o femeie, sunt cel mai probabil ale unor sfinti, dar e posibil sa-i infatiseze si pe Iisus si Fecioara Maria, informeaza dailymail.co.uk.

Importanta cutiei consta, conform Yanei Tchekhanovets, in faptul ca este prima proba arheologica ce demonstreaza ca simbolurile crestine din perioada bizantina erau folosite si in afara ceremoniilor bisericesti.

Descoperita acum doi ani in timpul unei excavari in afara zidurilor Vechiului Oras al Ierusalimului, cutia a fost cercetata si tratata de experti in conservare inainte sa fie dezvaluita saptamana trecuta la o conferinta arheologica.

Foto: dailymail.com

FOTO! Marea Britanie: Doi cersetori au devenit celebritati pe Facebook... In viitor, barbatii vor domina numeric!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x