Antena Căutare

O cutiuta din os, simbol al crestinismului vechi de 1.400 de ani, prezentata publicului

O cutie mai mica de doi centrimetri patrati descoperita acum doi ani in Ierusalim este un simbol al crestinismului vechi de 1.400 de ani si a fost prezentata publicului larg dupa ce a fost complet restaurata, anunta dailymail.co.uk.

Cutia, sculptata in os de camila, vaca sau cal, a fost probabil adusa de un credincios pe la sfarsitul secolului al saselea, potrivit arheologului Yana Tchekhanovets, membru al Israel Antiquities Authority, care a si descoperit cutia.

Capacul cutiei, decorat cu o cruce, acopera resturile a doua portrete in foita de aur aflate in interior, ambele masurand doar 2 pe 1,70 cm. Portretele, un barbat si o femeie, sunt cel mai probabil ale unor sfinti, dar e posibil sa-i infatiseze si pe Iisus si Fecioara Maria, informeaza dailymail.co.uk.

Importanta cutiei consta, conform Yanei Tchekhanovets, in faptul ca este prima proba arheologica ce demonstreaza ca simbolurile crestine din perioada bizantina erau folosite si in afara ceremoniilor bisericesti.

Descoperita acum doi ani in timpul unei excavari in afara zidurilor Vechiului Oras al Ierusalimului, cutia a fost cercetata si tratata de experti in conservare inainte sa fie dezvaluita saptamana trecuta la o conferinta arheologica.

Foto: dailymail.com

FOTO! Marea Britanie: Doi cersetori au devenit celebritati pe Facebook... In viitor, barbatii vor domina numeric!...
Obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. Ce să faci în cazul în care ai început să uiți lucruri
Ai mai jos o listă cu obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. În ultimii ani au...
Horoscopul zilei de 24 martie 2023. Taurii sunt sfătuiți să fie liberi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 24 martie 2023 spune că Taurii sunt încurajați de către astre să se...
Parteneri
Ratatouille la cuptor. Rețetă franțuzească de ghiveci din legume
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x