Antena Căutare

O expozitie de reclame vechi a fost deschisa la Cluj-Napoca

"Advertising-ul" romanesc exista de mai bine de 100 de ani. Singura diferenta intre un copywriter din zilele noastre si unul din perioada interbelica este ca primul face reclama la o tableta super-performanta, iar cel de-al doilea la o clocitoare de oua sau la ingrasamant. Astfel de anunturi umpleau la vremea respectiva ziarele din Romania, iar acum sunt expuse la Cluj-Napoca.

In 1905, un anume producator isi avertiza clientii ca o alta firma incearca sa-i fure numele si sa vanda produse contrafacute. Aceasta este una dintre cele mai vechi reclame romanesti.

De departe cel mai savuros anunt este insa unul matrimonial. Un tanar ofiter de 29 de ani, care se recomanda ca fiind "inteligent" isi cauta sotie. Dar nu oricine se putea incadra in descrierea lui: zestre de sase mii de coroane, mobila pentru patru camere si disponibilitate de a se muta la tara.

Un moment de cotitura in publicitatea romaneasca este vizibil intr-o reclama din anii '70. O romanca get-beget, imbracata in port popular, recomanda "corn flakes" la micul dejun.

Reclamele din acea perioada erau gandite la fel ca acum, de o agentie de publicitate, dar producatorii si comerciantii isi putea scrie si singuri propriul anunt si sa-l trimita direct la ziar.

Expozitia "O caruta de reclame" va ramane deschisa pentru pasionatii de publicitate pana luna viitoare.

Inginerii spanioli au inventat mobila care aprinde lumina... Doi tineri, la un pas sa fie loviti de... un avion!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x