Antena Căutare

A trăit la gripa spaniolă, a prins și Războaiele Mondiale și Războiul Civil din Spania și s-a luat la ”trântă” cu coronavirusul. Maria e femeia care a învins COVID-19 la 113 ani

O femeie în vârstă de 113 ani a devenit cea mai bătrână persoană din Spania care a reușit să învingă infecția cu noul coronavirus. 

A trăit la gripa spaniolă, a prins și Războaiele Mondiale și Războiul Civil din Spania și s-a luat la ”trântă” cu coronavirusul. Maria e femeia care a învins COVID-19 la 113 ani Galerie
A trăit la gripa spaniolă, a prins și Războaiele Mondiale și Războiul Civil din Spania și s-a luat la ”trântă” cu coronavirusl. Maria e femeia care a învins COVID-19 la 113 ani

Maria Branyas este mama a trei copii și a supraviețuit infecției cu noul coronavirus după ce s-a tratat acasă, în orașul Olot, din estul Spaniei.

Cea mai mare minciună cu privire la COVID-19, dezvăluită! Serviciile secrete germane, raport nimicitor pentru OMS: „Au ascuns tot!”

Femeia s-a născut în San Francisco, în Statele Unite ale Americii, pe 4 martie 1907 și a trăit în timpul gripei spaniole care a ucis peste 50 de milioane de oameni între 1918-1919.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Conform Daily Mail, Maria este cea mai bătrână persoană din Spania care a supraviețuit infecției cu noul coronavirus. În timp ce numeroase persoane care au ales să se trateze acasă au murit în urma infecției cu noul coronavirus, Maria s-a izolat în casă până când rezultatele testele pentru coronavirus au ieșit negativ.

Nu scăpăm de coronavirus nici în 2021. Romănia va fi afectată grav de consecințele virusului: Economiști: "Vom avea șomeri și bani puțini!"

De asemenea, fiica ei a explicat că mama ei se simte bine, vorbește și se plimbă, ”e ea din nou”, după cum a precizat ea.

Maria a avut o viață sentimentală împlinită

Viața Mariei este, fără doar și poate, una de film. Tatăl ei a fost jurnalist în Pamplona, o regiune din nordul regiunii Navarra, care a plecat în America după un timp petrecut în Mexic. Maria a ales să se întoarcă în Spania după 1915, când tatăl ei suferea de tuberculoză. Din păcate, a murit la bordul bărcii, iar trupul i-a fost aruncat în mare. De asemenea, femeia a trăit în timpul primului Război Mondial (1914-1918), dar și în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, care s-a desfășurat între 1939-1945, precum și în timpul Războiului Civil din Spania ce a avut loc între 1936-1939.

De-a lungul timpului, femeia a trăit în mai multe orașe din Spania, între care Barcelona, Banyoles, Girona, Calonge și Sant Antoni.

Bombă biologică! Cum încearcă deținuții să se infecteze cu noul coronavirus, crezând că vor fi eliberați din penitenciar - VIDEO

Întrebată care este secretul longevității ei, aceasta a mărturisit că nu a fumat niciodată, dar nu a spus niciodată nu plimbărilor lungi cu prietenii.

A trăit la gripa spaniolă, a prins și Războaiele Mondiale și Războiul Civil din Spania și s-a luat la ”trântă” cu coronavirusul. Maria e femeia care a învins COVID-19 la 113 ani

De asemenea, ea s-a bucurat și de o viață sentimentală fericită. În 1931 s-a căsătorit cu doctorul Joan Moret, alături de care a avut trei copii și 11 nepoți, unul dintre ei având acum 70 de ani, precum și 13 strănepoți.

O altă femeie a supraviețuit coronavirusului la 107 ani

Cornelia Ras s-a îmbolnăvit pe 17 martie, la o zi după ce a împlinit 107 ani, relatează ziarul olandez AD, după ce a participat la o slujbă religioasă împreună cu alţi rezidenţi ai căminului de bătrâni în care trăieşte, în Goeree-Overflakkee, o insulă din sud-vestul ţării, notează Agerpres.

Ulterior, ea şi alte 40 de persoane care au participat la slujbă au fost diagnosticaţi ca fiind purtători ai coronavirusului.

De atunci, 12 persoane din acel grup au murit, însă Ras a fost anunţată de medici că a învins boala.

SUA înregistrează sub 900 de morţi din cauza covid-19 a doua zi consecutiv şi depăşesc pragul de 80.000 de decese; spitalul de campanie Samaritan's Purse din Central Park, strâns

"Nu ne aşteptam ca ea să supravieţuiască", a declarat nepoata ei Maaike de Groot pentru ziar.

"Nu ia medicamente, se deplasează încă bine şi se roagă în genunchi în fiecare seară pentru a-i mulţumi lui Dumnezeu", a mai spus femeia.

Înainte de Ras, cel mai în vârstă supravieţuitor al coronavirusului a fost Bill Lapschies, un american în vârstă de 104 ani.

5 lucruri interesante din istoria jocurilor de noroc... Își lasă copiii acasă și îmbracă uniforma roșie ce salvează vieți. Cum își încep ziua asistenții medicali din România: „...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x