Antena Căutare

O femeie a născut zece copii și e pe cale să stabilească un nou record mondial. Cine este ea și cum se simt bebelușii

O femeie a născut nu mai puțin de zece bebeluși și este pe cale să stabilească, astfel, un nou record mondial. Cu doar o lună în urmă, în mai 2021, o altă femeie stabilise recordul după ce a născut nouă copii, în Maroc.

Bebeluș ținut în mâini, are ochii închiși, doarme
O femeie de 37 de ani din Africa a născut 10 copii și ar fi stabilit, astfel, un nou record mondial | Shutterstock

Proaspăta mămică are 37 de ani, este din Pretoria, Africa de Sud, și se numește Gosiame Thamara Sithole. Ea a născut simultan 10 bebeluși prin cezariană, luni seară, 7 iunie 2021. Acum, femeia ține în brațe șapte băieți și trei fetițe, potrivit presei din Africa de Sud, citată de AfricaNews.

Gosiame ar fi devenit, astfel, deținătoarea recordului pentru cei mai mulți copii născuți de o femeie simultan, însă aceste informații trebuie confirmate oficial de către reprezentanții Guinness, scrie Daily Mail. O surpriză, oricum, pentru întreaga familie și nu numai. Femeia și soțul ei așteptau opt bebeluși de fapt, însă doi dintre ei nu au fost văzuți la ecografie.

Tânăra declara pentru presa din țara ei, înainte să nască: "Am fost șocată de sarcina mea. A fost greu la început. Am fost bolnavă, mi-a fost rău. Încă mi-e greu, dar sunt obișnuită cu asta acum. Nu mai simt durere... Mă rog doar ca Dumnezeu să mă ajute să-i nasc sănătoși, să fim în viață și eu, și copiii mei".

Soțul femeii a spus că aceasta a născut în a 29-a de săptămână de sarcină și nu a urmat niciun tratament de fertilitate. Culmea este că cei doi părinți mai au acasă copii - o pereche de gemeni în vârstă de șase ani.

După nașterea celor zece bebeluși, tânăra le-a transmis jurnaliștilor că este „fericită și emoționată”. Cu toate acestea, nu i-a fost ușor. Ea a spus că a suferit dureri la picioare din cea de-a opta săptămână de sarcină şi a avut aciditate la stomac.

Medicul Dini Mawela, directoare adjunctă a Şcolii de Medicină de la Universitatea de Ştiinţe Medicale din Sefako Makgatho, din nordul Pretoriei, a declarat că este o situaţie puţin obişnuită şi asociată de obicei tratamentelor de fertilizare, însă mama copiilor a asigurat că nu este și cazul ei.

Ce spun medicii despre nașterea celor zece bebeluși

"Este o situaţie destul de unică. Nu ştiu cât de frecvent se întâmplă. Implică un risc extrem de mare”, a spus medicul Dini Mawela, iar "riscul constă în faptul că nu există suficient spaţiu în burta mamei pentru bebeluşi".

"Copiii se nasc foarte mici, cu şanse de supravieţuire compromise. Totul depinde de cât timp stau înăuntru”, a precizat medicul. Cei 10 bebeluși vor mai sta și următoarele luni în incubator.

În mai 2021, o altă tânără din Mali a născut nouă copii, în Maroc. Și ea bătuse, la rândul ei, un alt record, când o femeie din SUA, Nadya Suleman, născuse opt ​​bebeluși în 2009.

Gemenele care împart același iubit, aceeași baie și se consideră o singură persoană. Povestea surorilor care fac totul l... Ea e femeia care face avere pozându-și o anumită parte a corpului. Cum arată corpul tinerei Yvonna Bar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x