Antena Căutare

O femeie din Serbia vede lumea cu susul in jos, din cauza unei afectiuni neurologice

O femeie din Serbia, la prima vedere fara nimic deosebit, traieste intr-o lume cu susul in jos. O afectiune neurologica extrem de rara face ca tot ceea ce vede sa-i apara pe dos. Situatia i-a creat tot felul de probleme, dar tanara a reusit, pana la urma, sa duca o viata cat se poate de normala.

Cine o vede pe Bojana Danilovic citind ziarul pe dos ar putea crede ca ea incearca sa iasa in evidenta printr-o gluma. De fapt, pentru femeia de 29 de ani, acesta este modul obisnuit de a citi. Bojana sufera de asa-numitul "sindrom al orientarii in spatiu": creierul sau nu poate prelucra imaginile decat dupa ce le intoarce cu susul in jos.

"Ii vad pe oameni stand, normal, pe doua picioare, nu in cap. Dar am o mare problema cu . Din cauza aceasta nu am putut lua nici permisul de conducere", explica tanara.

Dar permisul auto nu a fost singura problema pentru Bojana. La scoala, ea nu a putut invata sa scrie si sa citeasca normal, ci doar pe dos. Dupa ce s-au straduit sa o corecteze, invatatorii s-au resemnat, iar femeia s-a obisnuit sa scrie cum stie ea. La fel de greu i-a fost, la inceput, sa foloseasca telefonul sau calculatorul, dar tehnologia i-a venit in ajutor si acum se descurca de minune: "Acum fac totul pe dos: citesc pe dos, scriu pe dos, desenez pe dos si fac numarul la telefon tot pe dos".

Boiana lucreaza, de altfel, tot timpul pe calculator, ca functionara la primaria orasului sau. Medicii care au examinat-o spun ca, in afara "tulburarii de orientare in spatiu", ea nu sufera de alte afectiuni neurologice, iar coeficientul sau de inteligenta este chiar peste cel normal.

Foto: odditycentral.com

Horoscopul zilei: Vezi ce-ti rezerva astrele pe 27 august!... VIDEO! Corul armatei ruse, mai tare decat Adele: A cantat "Skyfall", in direct, la TV...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x