Antena Căutare

O fetiță a fost salvată după ce inima nu i-a bătut timp de șase zile

O fetiță de doar 10 ani din China, care suferea de probleme grave la inimă a supraviețuit după ce inima nu i-a bătut timp de șase zile grație unei tehnici care a ținut-o în viață în toată această perioadă și a unui transplat făcut de doctorii unei clinici din Shanghai.

O fetiță de doar 10 ani din China, care suferea de probleme grave la inimă a supraviețuit după ce inima nu i-a bătut timp de șase zile grație unei tehnici care a ținut-o în viață în toată această perioadă și a unui transplat făcut de doctorii unei clinici din Shanghai.

Inima fetiței a încetat să mai bată pe 27 mai.

O electrocardiogramă a arătat că fetița suferea de cardiopatie acută, adică inflamarea cordului. Apoi, analizele făcute, inclusiv un RMN, au scos la iveală că Xi Xi avea cardiopatie fulminantă, o boală care are cea mai mare rată de mortalitate dintre toate formele de cardiopatie.

Datorită faptului că inima fetei a încetat să mai bată, doctorii au apelat la oxigenarea prin membrană extracorporeală, pentru a asigura circulația sângelui și oxigenarea organelor.

„Tehnica de oxigenare extracorporeală a funcționat ca un al doilea set de inimă și plămâni pentru ea. Când inima nu-și mai poate îndeplini funcția, avem o opțiune de a asigura circulația sângelui și oxigenarea plămânilor, rinichilor și a întregului corp”, a arătat dr. Ren Hong.

După numai șase zile de când inima fetei a încetat să mai bată, medicii i-au găsit acesteia o inimă nouă.

„Intervenția a decurs foarte, foarte bine. La doar o oră și jumătate de la transplat, inima ei a început să bată. Cu toții am fost extrem de emoționați la acel moment”, a povestit medicul Zheng Jinghao

BAC: A făcut contestație după ce a fost notat cu 5,70. Doi profesori au fost pedepsiți... Eclipsa parţială de Lună va fi vizibilă în România în noaptea de marţi spre miercuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x